L’UJI ha presenciat un debat on la candidata a rectora i representants de les candidatures de l’estudiantat presenten les seues propostes

En l'àmbit acadèmic, Alcón ha destacat l'aposta per una oferta de graus i màsters atractiva i diferenciada que impulse els dobles títols i amb un perfil internacional, sempre amb consens i diàleg amb el centre i l'estudiantat.

411
Els fons destinats des del Govern se sumen als 12,8 milions d'euros consignats pel Consell en compliment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

La candidata a rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i els representants de les candidatures de l’estudiantat al Claustre Paula Barba, de Plataforma Estudiantil; Laura Alcaide, de Saó, i Jaime García Vivas, de Som Universitat/Somos Universidad han presentat les propostes dels seus programes electorals en un debat que s’ha celebrat al Paranimf de la Universitat Jaume I.

En l’àmbit acadèmic, Alcón ha destacat l’aposta per una oferta de graus i màsters atractiva i diferenciada que impulse els dobles títols i amb un perfil internacional, sempre amb consens i diàleg amb el centre i l’estudiantat. A més, ha posat en relleu tres aspectes en la docència: la innovació educativa i les TIC, l’aprenentatge en línia i la formació en igualtat de forma transversal. Finalment, ha assenyalat que cal revisar i simplificar les normatives i continuar amb una actitud reivindicativa per a aconseguir una adequada política de taxes i beques.

Per la seua part, els representants de les candidatures de l’estudiantat han coincidit en la necessitat de derogar la normativa de compensatòria i millorar els horaris de les titulacions amb un procés de consens amb l’estudiantat. A més, des de Plataforma Estudiantil i Saó han reivindicat un millor ajust del temps d’adjudicació de les beques i Som Universitat ha proposat un nou sistema d’enquesta al professorat i la possible implantació d’un sistema de valoració curricular.

Pel que fa a la participació de l’estudiantat en la vida universitària, els tres candidats per l’estudiantat han apostat pel foment de l’esperit d’associacionisme i, des de Plataforma Estudiantil i Som Universitat, han apuntat que cal recuperar els cursos de formació per a delegats i delegades. A més, des de Saó han destacat la importància de la creació de la Casa de l’estudiantat. En aquest punt Eva Alcón, ha posat en relleu l’aposta del seu equip per arribar a l’estudiantat a través d’una millora dels canals de comunicació, com ara les xarxes socials, i reunions periòdiques, entre altres accions.

En l’àmbit de la internacionalització i el multilingüisme, la candidata a rectora ha assenyalat que és un eix transversal que es durà a terme a través d’un increment de les aliances amb altres institucions i la creació d’un consell assessor d’internacionalització. Així mateix, ha incidit en l’impuls de la llengua pròpia i el coneixement d’altres llengües a través de l’incentiu i el reconeixement d’aquestes.

En aquest àmbit, els representants de les candidatures de l’estudiantat han coincidit en la importància del foment de la llengua pròpia i de la cultura valenciana. Per la seua part, Paula Barba ha reivindicat la informació de l’UJI en els tres idiomes oficials, preus populars o gratuïtat en els cursos d’idiomes i facilitats per l’acreditació d’aquests. En aquesta línia, Laura Alcaide ha apostat per la no obligatorietat del certificat B2 d’anglés i C1 de valencià o la gratuïtat per a la seua obtenció en cas de ser obligatori. A més, Jaime García Vivas ha incidit també en donar suport a l’estudiantat que ve de fóra de la comunitat i fomentar la interculturalitat amb l’estudiantat internacional.