L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.

El vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials ha acollit el lliurament dels premis del XIX Concurs del Dia Mundial de la Lluita contra el VIH, al qual s’han presentat 42 cartells. El primer premi, dotat amb 300 euros, ha sigut per al cartell titulat «Amb qui vulgues. Amb protecció» elaborat pels estudiants Marta Arroyo Pallarés, Leticia Gaseni Planes, Sergio Galvis Andreu i Héctor Rosa Castro, mentre que el segon premi ha sigut per a «Una distància de seguretat adequada» realitzat pels estudiants Pablo Ayuso Serra, Pablo Garrido Berjano, Sara Julián Bernat i Núria Martínez Moreno.  A més, el jurat ha atorgat una menció especial al treball «Troba les 7 diferències» de Mario Muñoz Soriano. Els treballs estaran exposats al vestíbul de la FCHS fins al 4 de desembre.

D’altra banda, s’ha llançat una campanya informativa a través de les xarxes socials per a incidir en els diferents mètodes de protecció davant de les malalties de transmissió sexual, en conceptes vinculats al VIH o en les restriccions per a viatjar relacionades amb el VIH que tenen diferents parts del món. A més, als vestíbuls dels quatre centres de l’UJI s’han instal·lat panells informatius i de sensibilització amb l’objectiu de visibilitzar l’esforç continuat que des de la Universitat Jaume I es realitza, tant des de la investigació, com des de la docència i la responsabilitat social, en aquest àmbit.

Així mateix, durant el mes de novembre s’ha realitzat un curs en línia de formació sobre «Prevenció de la sida: estratègies d’actuació» i s’ha emès un programa especial d’«A propósito de la salud» en l’emissora universitària.

Les activitats han sigut impulsades per UJI Hàbitat Saludable, Salusex-Unisexsida, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, i l’Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental.

CatalanSpanish