23.3 C
Valencia

L’UJI i la GVA mantenen una reunió sobre el programa operatiu FEDER CV 2014-2020

La millora de l'equipament científic i tècnic del Servei Central d'Instrumentació Científica amb els prop de dos milions d'euros ha sigut una altra de les infraestructures beneficiàries.

- Publicitat -AVL

La Universitat Jaume I i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital han mantingut una reunió tècnica sobre el programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020. S’hi han abordat els aspectes administratius, econòmics i contractuals que els responsables dels quatre projectes que es desenvolupen a l’UJI cal que tinguen en compte a l’hora de justificar les accions realitzades davant la Generalitat Valenciana i posteriorment a la Unió Europea.

En la reunió han participat la secretaria autonòmica d’Universitats i Investigació, Carmen Beviá; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; els investigadors principals dels quatre projectes concedits a l’UJI (Juan Bisquert, Vicente Arbona, Pedro Sanz i José A. Mata); i tècnics de l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic (OCIT), el Servei de Gestió Econòmica, el Servei de Contractació i Assumptes Generals i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Quatre projectes de la Universitat Jaume I de Castelló van aconseguir finançament per al període 2018-2020 en la convocatòria de subvencions per a infraestructures i equipament d’investigació, desenvolupament i innovació (R+D+i) de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, unes subvencions cofinançades en un 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’Institut d’Investigació en Materials Avançats (INAM) de la Universitat Jaume I ha creat el laboratori «Reactor fotoelectroquímic per a la generació de combustibles solars i productes químics d’alt valor afegit», equipat amb el projecte «Síntesi de productes químics d’alt valor afegit i valorització de residus a partir d’energies renovables» coordinat per Juan Bisquert, director de l’INAM.

La construcció del Centre d’Investigació en Robòtica i Tecnologies Subaquàtiques (Cirtesu), el primer centre d’investigació d’aquest tipus que existirà en la Comunitat Valenciana i el segon en l’àmbit estatal, ha sigut liderada pel catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de l’UJI Pedro J. Sanz, director del IRS Lab. A més, ha comptat amb el suport dels grups d’investigació de l’UJI d’Enginyeria de Disseny, dirigit per la catedràtica Rosario Vidal, i de Fluids Multifàsics, coordinat pel professor Sergio Chiva, a més d’investigadors en aqüicultura de l’IATS-CSIC de Torre de la Sal.

La millora de l’equipament científic i tècnic del Servei Central d’Instrumentació Científica amb els prop de dos milions d’euros ha sigut una altra de les infraestructures beneficiàries. El maquinari renova l’equipament que aquest centre de suport a la investigació bàsica i aplicada posa tant a l’abast de la comunitat científica local, nacional i internacional com de l’entorn socioeconòmic que requerisca realitzar determinades anàlisis o assajos. L’adquisició de nous aparells i la renovació dels obsolets ha redundat en una oferta de serveis i prestacions més variada i adaptada a les necessitats d’una investigació capdavantera, segons el director del servei, el professor José A. Mata.

Alguns dels nous equips que s’han instal·lat en este centre serveixen per a crear la infraestructura tècnica necessària per al desenvolupament d’estudis en el camp de la biologia de sistemes agraris, en línia amb els projectes que desenvolupa el Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural al qual pertany el professor Vicent Arbona. Entre els nous equips, hi ha un espectròmetre de dicroisme circular amb mòdul per a mesura de la dispersió òptica rotatòria (ORD) de productes naturals com la mel, les essències o els olis, únic a Espanya.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,608FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els consells de CaixaBank i Bankia donen el ‘sí’ a formar el banc més gran d’Espanya

El nou banc es dirà CaixaBank i comptarà amb més de 650.000 milions en volum d'actius.

Sanitat detecta un nou brot de coronavirus a l’Eliana

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 8 contagiats.

5 contagiats més a Ontinyent en un nou brot de coronavirus

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 37 contagiats.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Muro de Alcoy per contacte social

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 5 contagiats.

5 contagiats més a Castelló de la Plana en un nou brot de coronavirus

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 234 contagiats.
- Advertisement -

: Valencià