8.6 C
Valencia

L’UJI i la Conselleria fomentaran la igualtat en la diversitat entre la comunitat universitària i la societat

Es realitzaran activitats de formació i sensibilització del professorat, personal d'administració i serveis i estudiantat mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionades amb la diversitat

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats relacionades amb la igualtat en la diversitat mitjançant el foment dels valors de la diversitat com a eina de cohesió i enriquiment social en l’àmbit universitari.

Després de l’acte la Mónica Oltra ha assegurat que “l’única normalitat és la diversitat, perquè totes les persones són úniques i irrepetibles”, per això, ha comentat, que “no és suficient únicament posar fi a la discriminació, sinó que cal procurar que totes les persones tinguen els elements necessaris per al seu desenvolupament personal”.

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que una societat igualitària és “és eficient econòmicament, hi ha una millor distribució de la riquesa i la renda per càpita i la Comunitat Valenciana aspira a estar a l’avantguarda en estos temes”.

Per la seua banda, Eva Alcón ha indicat que el conveni “permet visualitzar el dret que tenen totes les persones a ser diferents” perquè “reconéixer la diversitat és l’única via que ens farà avançar com a societat i ser més lliure, igualitària i molt més justa”.

- Publicitat -

La rectora de l’UJI ha destacat que les investigacions sobre este tema demostren el patiment de les persones pel rebuig de la societat a causa de la seua diversitat i ha incidit en la importància de les accions de sensibilització i de la transferència d’este coneixement a la ciutadania.

El conveni subscrit persegueix com a objectiu el foment de la igualtat en la diversitat a través d’accions relacionades amb la política d’igualtat, especialment polítiques de LGTBI, de diversitat familiar, de diversitat ètnica, religiosa i de culte, per a la no-discriminació i garantia d’igualtats d’oportunitats.

- Publicitat -

En concret, es realitzaran activitats de formació i sensibilització del professorat, personal d’administració i serveis i estudiantat mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionades amb la diversitat afectiva-sexual, ètnica-cultural, religiosa i familiar; es desenvoluparà i consolidarà un protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat dels membres de la comunitat universitària; s’iniciaran estudis d’investigació i unitats d’orientació i atenció de la diversitat.

Totes estes activitats seran subvencionades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb un import de 20.000 euros per l’any 2018.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,317FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.

Estes són les fotos guanyadores del concurs “Click a l’Horta”

En total, han sigut més de 1.500 fotografies realitzades per 109 instagramers i per més d’un centenar de fotògrafs

Detingudes 20 persones i alliberades 14 dones en una macro operació contra el tràfic de persones

Les víctimes eren obligades a treballar en jornades continuades de 12 hores, sense dies de descans i amb horaris tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb fins a 200 euros.
- Advertisement -

: Valencià