25.6 C
Valencia

L’UJI i la Conselleria fomentaran la igualtat en la diversitat entre la comunitat universitària i la societat

Es realitzaran activitats de formació i sensibilització del professorat, personal d'administració i serveis i estudiantat mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionades amb la diversitat

- Publicitat -AVL

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats relacionades amb la igualtat en la diversitat mitjançant el foment dels valors de la diversitat com a eina de cohesió i enriquiment social en l’àmbit universitari.

Després de l’acte la Mónica Oltra ha assegurat que “l’única normalitat és la diversitat, perquè totes les persones són úniques i irrepetibles”, per això, ha comentat, que “no és suficient únicament posar fi a la discriminació, sinó que cal procurar que totes les persones tinguen els elements necessaris per al seu desenvolupament personal”.

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que una societat igualitària és “és eficient econòmicament, hi ha una millor distribució de la riquesa i la renda per càpita i la Comunitat Valenciana aspira a estar a l’avantguarda en estos temes”.

Per la seua banda, Eva Alcón ha indicat que el conveni “permet visualitzar el dret que tenen totes les persones a ser diferents” perquè “reconéixer la diversitat és l’única via que ens farà avançar com a societat i ser més lliure, igualitària i molt més justa”.

La rectora de l’UJI ha destacat que les investigacions sobre este tema demostren el patiment de les persones pel rebuig de la societat a causa de la seua diversitat i ha incidit en la importància de les accions de sensibilització i de la transferència d’este coneixement a la ciutadania.

El conveni subscrit persegueix com a objectiu el foment de la igualtat en la diversitat a través d’accions relacionades amb la política d’igualtat, especialment polítiques de LGTBI, de diversitat familiar, de diversitat ètnica, religiosa i de culte, per a la no-discriminació i garantia d’igualtats d’oportunitats.

En concret, es realitzaran activitats de formació i sensibilització del professorat, personal d’administració i serveis i estudiantat mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionades amb la diversitat afectiva-sexual, ètnica-cultural, religiosa i familiar; es desenvoluparà i consolidarà un protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat dels membres de la comunitat universitària; s’iniciaran estudis d’investigació i unitats d’orientació i atenció de la diversitat.

Totes estes activitats seran subvencionades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb un import de 20.000 euros per l’any 2018.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià