22.8 C
Valencia

L’UJI ofereix impressores 3D per a material per ajudar a la lluita contra el coronavirus

Es faran equipaments, grups d'investigació i material sanitari en estoc per a fer front a l'alarma sanitària provocada pel coronavirus.

- Publicitat -AVL

La Universitat Jaume I posa a la disposició del sistema sanitari instal·lacions, equipaments, grups d’investigació i material sanitari en estoc per a fer front a l’alarma sanitària provocada pel coronavirus. La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha detallat que des de la Universitat Jaume I s’ha posat a la disposició de les autoritats competents equips d’impressió 3D que poden ser utilitzats per a la fabricació de respiradors; equipament per al seu trasllat per a la realització de tests RT-PCR per a la detecció del coronavirus així com material sanitari en estoc (mascaretes, guants, bates, ulleres o equips de protecció individual, entre altres).

Alcón també ha subratllat que s’ha oferit el suport de grups de Psicologia, que poden fer tasques sobre tractament psicològic a afectats i familiars, un servei que també s’oferirà a la comunitat universitària. A més, ha informat de la disponibilitat de diversos grups en l’àmbit de la Química i la Biofísica que treballen, a escala de ciència bàsica, en el desenvolupament d’inhibidors de proteases que han demostrat ser actius contra uns altres coronavirus (SARS, MERS,…).

La rectora de la Universitat Jaume I ha agraït la “disposició absoluta del personal de l’UJI, del Vicerectorat d’Investigació i Transferència, dels centres, dels departaments i dels grups d’investigació per a prestar la seua col·laboració i suport a les autoritats sanitàries en cas que es considere necessari” i ha afirmat que demostra “un compromís i una solidaritat exemplars” davant una alerta sanitària que no té precedents en la nostra història recent.

D’altra banda, el Consell de Direcció de la Universitat Jaume I té previst mantenir demà la seua segona reunió per videoconferència d’esta setmana per a aprovar les resolucions i instruccions que permeten el desenvolupament de l’activitat acadèmica no presencial a partir del pròxim dilluns. “El nostre objectiu prioritari és protegir la salut individual i col·lectiva de la nostra comunitat universitària i, paral·lelament, treballar perquè l’activitat acadèmica es veja el menys afectada possible”, ha reiterat la rectora de l’UJI.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià