22 C
Valencia

Medicina i les ‘incertes’ Ciències de l’Esport aclaparen l’interés dels futurs universitaris de l’UJI

- Publicitat -AVL

Gerard és estudiant de primer de batxillerat a l’IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana i este dimecres ha canviat l’institut per la Universitat. Com ell, prop d’un miler d’alumnes de centres educatius de tota la província, i també d’algunes localitats valencianes com ara Sagunt o el Port, han participat en la primera de les tres sessions de les XXIX Jornades de Portes Obertes de l’UJI.

Es tracta d’unes sessions que busquen donar a conèixer a l’estudiantat de secundària la universitat pública de Castelló, i oferir-li informació detallada perquè puguen escollir bé el grau a cursar.

Com explica la coordinadora de la Unitat d’orientació preuniversitària de l’USE (Unitat de Suport Educatiu) Beatriz Bonet, “una de les màximes preocupacions amb què venen els estudiants és saber quina nota de tall hi ha en allò que pensen que volen estudiar i què opcions tenen si no ho aconsegueixen a la primera”, encara que reconeix que en altres ocasions van un poc més perduts i es nota molt aquells que sí que ho tenen clar.

Gerard és un d’eixos joves que, de moment, creu saber què vol fer. “Jo vull estudiar Ciències Jurídiques però també he anat a una conferència sobre economia, Adem i finances i m’ha paregut prou interessant, a més ha durat uns 40 minuts i no s’ha fet molt pesada…!”

L’orientadora ens explica que les jornades tenen una primera xarrada de caràcter més general i posteriorment alumnes de la universitat fan de ‘guies voluntaris’ als possibles futurs estudiants oferint-los distintes rutes per les facultats segons les preferències. Jo he anat a la Facultat de Jurídiques i la veritat és que la ruta m’ha agradat bastant perquè ens han explicat on estaven les coses i ha sigut curteta. Ha estat bé!”, comenta Gerard.

Pel que fa a les preferències de cara als futurs graus i titulacions, la coordinadora de la Unitat d’orientació comenta que una de les preguntes més recurrents ha estat quina serà la nota d’una de les noves titulacions previstes a l’UJI, Ciències de l’activitat Física i de l’Esport. Grau, a hores d’ara encara pendent de confirmar oficialment de cara a les dates de la seua implementació. I també com sempre, els estudis vinculats a Ciències de la Salut, en especial Medicina, Infermeria i Psicologia mantenen les tendències dels últims anys.

Els segueixen els graus en Mestre/a d’Educació Primària i d’Educació Infantil, de la Facultat de Ciències Humanes i Socials; el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, i les titulacions d’Administració d’Empreses, Finances i Comptabilitat i Economia, de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.  

Amb tot es calcula que més de 3000 alumnes passaran enguany per les XXIX Jornades de Portes Obertes de la Universitat Jaume I, organitzades per la Unitat de Suport Educatiu i el Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social, que comptaran amb dues sessions més l’11 i el 19 de febrer.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià