Almassora, Borriana i la UJI cerquen millores en el servei d’autobús

Les tres institucions reclamaran la participación de Diputació i Generalitat.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, s’ha reunit amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, així com amb la primera edil de Borriana, Maria Josep Safont, i els regidors de Joventut d’ambdues localitats, Xavier Trenco i Vicent Granel, respectivament, per a coordinar la millora del servei amb la participació d’altres administracions que ajuden a fomentar el transport públic i incrementar la freqüència de pas.

Galí ha traslladat a Alcón la seua voluntat que la Diputació de Castelló o la Generalitat Valenciana s’impliquen en un projecte que ha anat incrementat la demanda per part d’estudiants d’aquestes localitats però també d’altres municipis pròxims a la capital. “Millorar la freqüència i ampliar el servei són els pròxims reptes ara que sabem que aquest transport és la millor opció per als qui es desplacen diàriament fins a la UJI”, ha assenyalat la primera edil.

Rovira  

Prova d’açò és que la Generalitat Valenciana inclourà en les pròximes licitacions de les línies públiques d’autobús una parada en el campus en totes les companyies de transport que connecten la capital amb altres municipis de la província. La reducció de la contaminació i el tràfic i la millora de la seguretat vial són les tres claus que han valorat els participants en la reunió a l’hora de cercar noves possibilitats per a millorar el servei, que ja compta amb una àmplia participació.

Entre els reptes del futur figura que el professorat, els estudiants que van a matricular-se o que es desplacen fins al campus per a utilitzar la biblioteca o qualsevol de les instal·lacions també puguen fer ús d’aquest servei. “Les restriccions actuals obligar a centrar el servei cap a l’alumnat i són moltes més les persones que ens han fet arribar la seua voluntat d’utilitzar l’autobús a la UJI i a les quals ara no podem atendre perquè ens ho impedeix la norma”, ha declarat Galí.

PublicitatJuega Limpio Orihuela