jueves, 28 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’UJI llança a Vila-real un laboratori obert en xarxa per a l’intercanvi educatiu i cultural

La seu de la Plana de l'UJI, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació i Universitats, impulsa a Vila-real un laboratori per a la creació i l'intercanvi educatiu i cultural a través de xarxes obertes de participació de la ciutadania

El projecte, inclòs en el conveni anual que manté l’Ajuntament de Vila-real amb la Universitat Jaume I per al finançament d’activitats de la seu de la Plana, persegueix la creació d’espais de debat i col·laboració que permeten desenvolupar en la seua última fase acciones i productes des de la implicació i la participació de la ciutadania.

“Vila-real és una ciutat tremendament rica en l’àmbit de la cultura i també en recursos educatius. Planalab és un projecte pioner que, des de la innovació educativa, ens permetrà establir xarxes obertes de col·laboració i participació per a continuar aprofundint en aquests àmbits a través de jornades d’activació ciutadana”, assenyala la regidora d’Educació i Universitats, Aida Beteta. L’edil destaca, a més, la importància de Planalab per a afermant la presència de l’UJI a Vila-real a través de la seu de la Plana.

El projecte està coordinat per tècnics de la Universitat Jaume I.

“L’evolució de la pandèmia de la covid-19 planteja tota una sèrie de reptes a l’hora d’iniciar projectes de participació ciutadana. Qüestions com els nous espais per a dur a terme aquesta participació i el mateix concepte i característiques de la participació i implicació de la ciutadania se sumen a la necessitat de dissenyar i implementar eines metodològiques innovadores destinades a connectar la ciutadania amb el seu patrimoni, arts i cultura des de l’educació i els processos d’aprenentatge tant en contextos formals, no formals i informals”, detalla la proposta de creació de Planalab UJI.

“Ens trobem en un moment d’expansió i redefinició del concepte de patrimoni cultural cap a una mirada més àmplia i diversa. Una nova perspectiva que parteix de la ciutadania i de la seua responsabilitat i legitimitat per a decidir i dur a terme accions destinades al coneixement, conservació, socialització i producció de patrimoni”, afegeix la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro. Amb aquest objectiu, el projecte es divideix en diverses fases, des del disseny i diagnòstic dels recursos disponibles fins a l’establiment d’espais de creació i col·laboració, el desenvolupament d’iniciatives a manera de laboratori obert o la celebració de jornades d’activació ciutadana, en una última etapa.

Últimas noticias

Contenido relacionado