20.2 C
Valencia

La UME es desplega en estacions de tren, l’aeroport i el port de la ciutat de València

Els militars s'han mobilitzat en la Plaça de l'Ajuntament de València, l'estació de l'AVE Joaquín Sorolla, l'Estació de Nord, l'Estació d'Autobusos, el port i l'aeroport.

- Publicitat -AVL

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’han desplegat este diumenge en diversos punts estratègics de la ciutat de València, com l’aeroport, les estacions de tren i el port, segons ha pogut saber Europa Press. L’objectiu és identificar necessitats en les zones de major risc de propagació del coronavirus.

Els militars s’han mobilitzat a les 15 hores d’este diumenge, en concret, en punts com la Plaça de l’Ajuntament de València, l’estació de l’AVE Joaquín Sorolla, l’Estació de Nord, l’Estació d’Autobusos, el port i l’aeroport.

L’UME es desplegarà a les zones de major risc de propagació del coronavirus d’algunes ciutats espanyoles, entre elles València, per a realitzar reconeixements previs que permeten identificar necessitats, segons ha anunciat este diumenge el Ministeri de Defensa.

La decisió s’ha adoptat en la reunió de coordinació que ha presidit este diumenge la ministra Margarita Robles a la seu del seu Departament per estudiar les accions que lideraran les Forces Armades en compliment amb el decret d’estat d’alarma aprovat pel Govern.

La primera decisió adoptada ha estat la d’activar a la UME per fer “reconeixements previs” en aquelles zones urbanes on té desplegats contingents (Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Creu de Tenerife), en zones d’estes ciutats on pot haver-hi major risc de propagació de virus.

Aquest desplegament pot ser visible des de les 15.00 hores d’aquest diumenge com a pas previ a la reunió de coordinació en el Ministeri de l’Interior, on s’activarà el Centre de Coordinació Operativa.

En qualsevol cas, durant el període d’estat d’alarma les Forces Armades comptaran amb un comandament únic, que serà el Cap d’Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Àngel Villarroya.

El JEMAD, mitjançant el Comandament d’Operacions, integrarà les capacitats operatives, sanitàries, logístiques i d’infraestructura pertanyents a la UME, IGESAN i l’estructura operativa d’Exèrcits i l’Armada, que posarà a disposició de les autoritats competents.

Però a més, el Ministeri de Defensa ha decretat l’activació de metges militars en la reserva i ha donat instruccions a la farmàcia militar perquè incremente l’elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics que foren necessaris.

A la reunió en la qual s’han adoptat estes decisions han assistit, a més de la ministra, el secretari d’Estat de Defensa, Ángel Olivares; el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya; el subsecretari de Defensa, Alejo De la Torre; el secretari de Política General, almirall Juan Francisco Núñez; el comandant  d’Operacions, tinent general Fernando López De El pozo; el cap de la Unitat Militar d’Emergències (UME), Luis Martínez Meijide; i els directors de Gabinets i la directora de Comunicació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià