16.2 C
Valencia

Transició Ecològica destina 50.000 euros a la UMH per a programes de vigilància epidemiològica

Mireia Mollà apel·la a la investigació i a la ciència "com a mètodes més eficaços per a la lluita contra les crisis i assenyala la necessitat d'homologar els criteris i els indicadors de la nova eina".

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina 50.000 euros a la Universitat Miguel Hernández (UMH) per al desenvolupament de programes d’investigació emmarcats en la detecció i seguiment de la presència del SARS-CoV-2 en les aigües residuals d’Elx, a més de mantenir els treballs centrats en la qualitat de les aigües de drenatge agrícola del sud de la Comunitat.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, acompanyada del director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, ha presentat el conveni de col·laboració juntament amb el rector de la UMH, Juan José Ruiz, i ha assenyalat la necessitat de “secundar i alinear-se amb els investigadors i els científics per a posar en marxa projectes de vigilància epidemiològica orientats a l’alerta primerenca i al seguiment en temps real de la presència del virus en el nostre territori”.

- Advertisement -

Mollà ha explicat que l’objectiu de l’estudi “també és el d’homologar els criteris i conéixer quan esta nova eina pot ser indicativa i significativa per a adoptar mesures de prevenció”. “A hores d’ara no existeix encara un indicador que ens faça saltar les alarmes”, ha indicat la consellera, que ha traslladat un missatge de “prudència i responsabilitat sobre les conclusions” de la presa de mostres.

La investigació, impulsada amb les universitats públiques Miguel Hernández, Jaume I de Castelló i la Universitat de València des de finals d’abril, es fonamenta en la presa de mostres de les aigües residuals entrants a les depuradores per a detectar la presència de restes del virus SARS-CoV-2 i avaluar l’eficàcia de les tècniques d’anàlisis.

En este sentit, el suport s’ha acompanyat a més de l’autorització de l’Empresa Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) per a la presa de mostres en les plantes d’Algorós, Arenals i Carrissars.

“L’estudi, la quantificació i el desenvolupament de noves eines són instruments necessaris per a aconseguir mètodes eficaços per a lluitar contra les actuals crisis. El coneixement de hui són les respostes del futur”, ha assegurat la consellera.

El projecte de rastreig de les aigües residuals no és l’únic inclòs en el conveni, que dona continuïtat a la línia de treball iniciada en 2016 per a mesurar la qualitat de les aigües de la Comunitat Valenciana. Concretament, se centra en les aigües sobrants de la Vega Baixa i el Baix Vinalopó, donada la importància social, ambiental i econòmica de les assarbs i les seues aigües i els possibles efectes sobre les zones costaneres.

En els projectes participen el departament d’Agroquímica i Medi Ambient, juntament amb l’Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d’Elx (IdiBE) així com amb membres de la divisió de Bioquímica i Biologia Molecular, Medicina Clínica, Producció Vegetal i Microbiologia, a més del Centre de Recerca Operativa (CIO).

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià