Un camió grua derroca una passarel·la per a vianants a la CV-500 al Saler

El camió ha col·lisionat amb la passarel·la i ha arrossegat la plataforma diversos metres.

Un camió grua ha derrocat una passarel·la per als vianants sobre la carretera CV-500 en la pedania valenciana del Saler. El succés ha ocorregut entorn de les 13.00 hores d’aquest dimecres, quan el camió ha col·lisionat amb la passarel·la i ha arrossegat la plataforma diversos metres.

Fins al lloc, s’ha traslladat una dotació del parc de bombers del Saler, ha informat la Policia Local de València.

En relació a este assumpte, el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha recordat que l’Ajuntament de València “ve reclamant des de fa anys que el més adequat ara com ara és fer l’accés des del poble del Saler al seu port a nivell del sòl, amb un pas de vianants i un semàfor amb polsador”.

L’edil –que assenyala que així es va acordar amb la Generalitat en la legislatura anterior– defén que “esta és la solució més lògica i ara mateix, a més, donaria una eixida immediata a l’accés, atés que l’accident que ha tingut lloc aquest matí ha destrossat tota la passarel·la i per tant, ara no hi ha accés entre el poble i el port”.

A més, argumenta Campillo, este semàfor “ajudaria a calmar el trànsit que passa al costat del poble del Saler, que no compta amb cap radar com sí que ho té el tram més al sud de la carretera”.

“EL MOMENT ADEQUAT”
Les regidories implicades, la de Devesa-Albufera, Mobilitat i la Regidoria delegada de Pobles de València, consideren que “este és el moment adequat, per tant, per a resoldre definitivament aquesta qüestió, que ja porta massa anys postergada”.

Així ens li hem transmés hui a la Conselleria per telèfon, assenyala Campillo, que insisteix que és “una demanda històrica dels veïns i veïnes del Saler que s’ha d’atendre sense demora i més ara que han perdut l’únic accés que tenien el seu port”.CatalanSpanish