Un centenar de franquistes es concentren a Mingorrubio per honrar a Franco

Prop d'un centenar de franquistes es concentren ja als voltants del Cementeri de Mingorrubio per a honrar el dictador Francisco Franco.

Prop d’un centenar de franquistes es concentren ja als voltants del Cementeri de Mingorrubio per a honrar el dictador Francisco Franco en el seu ‘segon enterrament’, tots ells fortament vigilats pel dispositiu policial organitzat a aquest efecte.

Ignacio Menéndez, un exlegionari vestit amb el seu trage verd, diversos exmilitares i fins a un capellà arribat expressament de Romania s’han sumat a la concentració.

Ménendez ha sigut dels primers a arribar i des de primera hora ha intentat prendre posicions per a poder “rendir honors” a qui, ha explicat, és el seu “heroi”. El mateix ha fet Marius Visovam, un capellà romanés que s’ha desplaçat fins a Madrid per a agrair a Franco la seua lluita contra el comunisme. Ho ha fet, segons ha explicat a Europa Press, com a víctima de la pressió comunista en el seu país.

“Franco és l’espasa més neta del món”, ha proclamat a crits per la seua banda Miguel María Martínez Villote, qui té enterrat en el Valle de los Caídos un oncle que “va caure en la presa de Bilbao”.

VIVA FRANCO, ARRIBA ESPAÑA

Els concentrats, vigilats en tot moment pels agents de Policia que controlen l’accés als voltants del cementeri on va a ser traslladat el dictador, han corejat diversos ‘Vivas’ a Franco, ‘Arriba España’ i han titlat de “traïdor” a Pedro Sánchez i han promogut fins a una esbroncada “a la premsa carronyera”. “Han vingut a riure’s de nosaltres”, es queixava un d’ells.

La majoria de banderes que porten els concentrats, quasi tots amb més de 50 anys, són constitucionals, si bé s’han vist també ja diverses ensenyes preconstitucionals i fins i tot falangistes, amb el jou i la fletxes.

Una de les banderes amb el lema ‘Gracias Franco’, la portaven membres de l’Associació en defensa del Valle de los Caídos. Els franquistes han cridat també ‘Murte a los traidores’ i nombrosos insults contra el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

ValenciàEspañol