Un centenar de persones participen en un ‘Beer Walkers’ per a recollir residus

Prop de cent persones han recollit este dissabte residus en el Passeig Marítim i la platja del Postiguet d'Alacant per a deixar neta la platja en la segona trobada sostenible de 'Beer Walkers'.

Esta iniciativa, que naix com a extensió de ‘Beer Runners‘, que continua la seua marxa, després de l'”èxit” de la marxa neta realitzada a Santiago de Compostel·la al juny, compta amb el suport de Cervesers d’Espanya que, per segona vegada, ha arribat a un acord amb l’ONG mediambiental Paisatge Net perquè els participants col·laboren en la conservació de l’entorn i les platges del Postiguet.

Així, durant els últims 500 metres del recorregut, s’ha dut a terme una acció de Ciència Ciutadana, a través de l’aplicació MARNOBA, en la qual s’ha realitzat un recompte dels residus recollits pels participants per a aportar informació sobre els mateixos al Ministeri per a la Transició Ecològica.

Rovira  

Les dades obtingudes seran públiques i es recolliran en una base de dades que es troba a l’abast dels ciutadans en https://visor.marnoba.vertidoscero.com/

Esta nova edició ha comptat amb la participació del presentador de televisió Jorge Fernández, que al costat dels grups de ‘Beer Runners‘ Alacant i Beer Runners Xàbia i la resta de ‘Beer Walkers‘, ha gaudit d’una jornada de sostenibilitat i vida activa molt pròpia de la cultura mediterrània.

“‘Beer Walkers‘ continua consolidant-se com una iniciativa sostenible, que demostra que es pot gaudir practicant esport i cuidar la naturalesa al mateix temps. Una activitat que uneix també dos aspectes fonamentals de la cultura mediterrània: l’activitat física i l’acte social de compartir una cervesa amb una tapa”, ha explicat el director General de Cervesers d’Espanya, Jacobo Olalla Marañón.

D’esta forma, Alacant ha sigut l’escenari de la segona “marxa neta” d’esta iniciativa en la qual s’uneix la sostenibilitat mediambiental amb dos aspectes fonamentals de la cultura mediterrània: l’activitat física i l’acte social de compartir una cervesa, ja que en finalitzar la marxa tots els participants han pogut reposar forces amb una cervesa i unes tapes.

Comparteix el teu camí

Caminar està de moda i cada vegada ho fan més persones com a part essencial de l’activitat física i els hàbits de vida saludables, per això esta iniciativa és “ideal per a tots aquells que prefereixen caminar en lloc de córrer, o combinar totes dues activitats, però no volen renunciar a gaudir de la bona companyia ni a deixar de compartir moments i experiències amb una cervesa a la mà”, han assenyalat els organitzadors.

La participació en esta marxa està oberta a persones majors d’edat, que busquen trencar amb les seues rutines, practicar un exercici físic
beneficiós i brindar amb una cervesa i unes tapes.

Beer Walkers‘ és una extensió del moviment Beer Runners, una comunitat que compta amb més de 28.000 membres repartits per 78 grups locals que s’organitzen a través de xarxes socials per a eixir a córrer i compartir bones estones al costat d’unes tapes i una cervesa, “sempre de manera moderada”, segons els organitzadors que han assenyalat que ja s’han celebrat 38 carreres en diferents ciutats espanyoles, en les quals han participat més de 52.500 persones.

“Amb esta iniciativa de ‘Beer Walkers‘ pretenem estendre l’esperit de Beer Runners per tota Espanya, a través dels grups locals a les ciutats, impulsant la participació de quedades informals a través de les xarxes socials per a eixir a caminar cada setmana i després de l’exercici gaudir d’unes cerveses i unes tapes en companyia.

Ja que quedem per a prendre unes cerveses, per què no quedar abans per a fer exercici!”, ha dit portaveu oficial de Beer Runners EspañaDani Quintero.

Olalla Marañón, ha afegit que és una manera d’animar a qualsevol persona, tant a esportistes experimentats com aficionats, a seguir “un estil de vida actiu i unes pautes de consum moderat sempre amb una mica de menjar”. “L’exercici físic i la cervesa es gaudeixen molt més en companyia”, ha assegurat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela