Un confident policial acusat d’intent de segrest a un expresident del València CF diu que Soler no estava a favor

En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l'empresari italià Ciro d'Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi, conegut com a 'Tati'. Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal

Europa Press
Publicitat

El confident de la Policia Rachid Behdaoui en el presumpte intent de segrest a l’expresident del València C.F. Vicente Soriano ha assegurat aquest dimecres en la primera sessió del juí per aquest cas que l’altre expresident del club ‘che’ Juan Bautista Soler, acusat en aquesta causa, li va dir en una reunió que volia “avortar” el pla per a eixa detenció il·legal i que ja quan s’ho van proposar no es va mostrar favorable.

Behdaoui també es troba acusat en aquesta causa, el juí de la qual s’està repetint per ordre de l’Audiència de València després de l’aparició d’aquest confident de la Policia, del qual es va tindre coneixement que es trobava a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d’un robatori a mà armada. Rachid Behdaoui ha sigut traslladat de forma temporal per a estar present en la vista.

PublicitatRovira  

En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l’empresari italià Ciro d’Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi, conegut com a ‘Tati’. Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar Soriano al març de 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i, per a açò, van comptar amb Rachid Behdaoui, confident de la Policia i abans fugit de la justícia. La idea era introduir-lo en una furgoneta i traslladar-ho a una planta baixa d’Alfafar per a després portar-lo a l’estranger. Behdaoui va explicar a la Policia els fets i, després d’uns seguiments i gravacions, es van registrar detencions.

En aquesta primera sessió del nou juí, cap acusat ha reconegut els fets dels quals se’ls acusen. El primer a declarar ha sigut Rachid Behdaoui, qui ha explicat que coneixia ‘Tati’ del món dels seguretats de discoteques i que va ser aquest acusat qui li va dir que tenia “una cosa relacionada amb el València” i li va proposar participar perquè ell ha sigut “atleta reconegut internacionalment” i el seu pare és ministre d’Interior del Marroc, per la qual cosa tenia “una agenda de contactes”.

LA PRIMERA INTENCIÓ ERA “MEDIAR”

No obstant açò, ha afirmat que la proposta inicial era mediar entre Soriano i Soler perquè el primer pagara els deutes que tenia amb l’altre expresident. Segons dos sentències del Tribunal Suprem, Soriano i Inversions Dalport havien de pagar-li 39 milions d’euros per incompliment del contracte de la venda d’accions. Amb anterioritat, l’alt tribunal havia condemnat també Soriano i l’empresa a pagar 20 milions d’euros a Soler per impagament del primer dels quatre pagarés per la venda d’accions del club.

Ha relatat que Soriano i Soler “no se suportaven”, per la qual cosa també es va posar sobre la taula la possibilitat de buscar tercers compradors per a les accions i que d’eixa manera el deute canviara de mans. Segons l’acusat, Soler volia “desbloquejar la situació” i estava disposat a rebaixar el deute en 40 milions “a desconeguts o a estrangers” que es quedaren les accions.

De fet, ha destacat que Soler havia contractat un detectiu privat que li va informar que Soriano “no volia pagar” i que “tenia diners però que els tenien terceres persones”.

En la seua reunió amb Soriano, aquest li va transmetre que oferia 15 milions d’euros en efectiu i que Soler “s’oblidara del deute”. Enfront d’açò, “Soler no acceptava cap diners en efectiu perquè això seria un blanqueig”, ha declarat Rachid, que ha agregat que Soriano li va dir que no tenia res al seu nom” i que no anava a pagar més d’eixos 15 milions, mentre que Soler volia almenys 30.

Davant aquesta situació, Rachid ha explicat que, “desesperat”, ‘Tati’ li va comentar que “si no podia ser per les bones, seria per les males” i li va proposar en primer lloc enviar a “gent” que entrara a casa de Soriano a robar-li els diners. Més endavant, ha assegurat que li va proposar que si Soriano no volia pagar el segrestaren.

Va traslladar aquesta proposta a Soler, ha continuat, i aquest “no va contestar en cap moment que sí”: “No va dir ni sí ni no” i va afegir que “ho havia de consultar amb el seu fill”. “El seu fill li va dir que es deixara de ximpleries”, ha relatat.

SUPOSAT PACTE AMB LA POLICIA

Rachid ha sostingut que un policia que coneixia li havia dit que s’estava comentant en cercles policials que podia estar embolicat en un segrest, motiu pel qual va optar per cridar a responsables d’aquest cos policial i “explicar-los la història” amb la intenció que a canvi li “arreglaren” les causes que tenia pendents amb la justícia perquè volia abandonar el país. “Em van dir ‘si tu m’ajudes, nosaltres t’ajudem’ i jo em vaig infiltrar”, ha explicat l’acusat, que ha assegurat que “mai” li van donar cap benefici.

El confident ha defès que ‘Tati’ li va dir que coneixia uns colombians que estaven interessats dur a terme el segrest i ell es va reunir amb ells per a “traure’ls informació” per a la Policia. Aquest grup ja tenia localitzat el local en el qual esmorzava cada matí Soriano, ha subratllat l’acusat, que ha apuntat també que el pla era ficar a l’expresident en una furgoneta i portar-lo a “un pis franc”. En aquest cas, a un safareig de cotxes situat a Alfafar.

Més endavant, ha assenyalat que li va citar Soler en la seua casa, on va acudir amb una gravadora que li havia col·locat la Policia, i allí l’expresident del club valencianista li va proposar “avortar” l’operatiu i que s’havien ficat “en una situació molt complicada”.

L’acusat ha assegurat que va esborrar eixa part abans d’entregar-li la gravació a la Policia i, de fet, ha canviat substancialment el sentit de les seues declaracions com a testimoni protegit i en aquesta ocasió, davant el tribunal que li jutja, ha tractat de limitar la responsabilitat de Soler.

També ha posat en relleu que va avisar Soriano del segrest que s’estava planejant, encara que li va advertir que no se n’anava a arribar a ocórrer perquè la Policia estava sobre avís.

PublicitatJuega Limpio Orihuela