23 C
Valencia

Un enginyer de la UPV participa en la pel·lícula d’animació Minions 2

Fabio Carmona va descobrir la seua passió en unes pràctiques d'Enginyeria Informàtica de l'assignatura IMS (Imatge Sintètica, especialitat Multimèdia).

- Publicitat -AVL

“Si eres fan dels minions i vols veure’ls en les seues primeres aventures, amb Gru de xiquet, has d’anar a veure-la”, assegura. El contracte de confidencialitat, li impedeix avançar res més.

“Aconseguim que els personatges cobren vida fent-los caminar, parlar i expressar sentiments, com si foren éssers reals que asseguen i pensen. Cada moviment i cada expressió que veus en la pantalla és així perquè l’animador així ho ha fet, en eixe precís moment. Des d’un pas, fins a un parpelleig”. Eixe és el seu treball. Ho aconsegueix a través del programa d’ordinador Maia que manipula una figura en 3 dimensions com si fóra un maniquí.

Treball molt creatiu
El seu treball és molt creatiu. Tracta de “plasmar en els personatges expressions, gestos i moviments de manera que l’espectador es crea el que està veient i siga capaç de empatitzar amb ells”. En les pel·lícules “no ens assignen personatges perquè ens especialitzem en ells durant tota la producció. El normal és treballar en les seqüències ja escrites i llistes per a animar i això suposa animar qualsevol personatge i en qualsevol ordre”.

“Intente ser el més original possible a través de gestos i detalls, perquè la interpretació del personatge que em toque animar, siga el més interessant possible per a l’espectador”. És conscient que gràcies al seu treball aconsegueix arribar a moltíssimes persones i pot “fer-los riure, emocionar-se o simplement entretenir’ls una estona, cosa que no està res malament”.

Fabio Carmona va arribar a l’animació a través de l’Enginyeria Informàtica. “En les pràctiques de l’assignatura IMS (Imatge Sintètica, especialitat Multimèdia) vam fer uns exercicis en Blender (un programari de modelatge, animació i render en 3D) que van ser una espècie de revelació per a mi”. Sempre estarà agraït a qui va ser el seu professor, Ramón Mollá, del Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la UPV. Després d’eixes pràctiques, va acabar la carrera i va redirigir la seua carrera professional cap a l’animació.

Premi Goya al primer curt d’animació en el qual treballa
I va començar amb bon peu, perquè el primer curt d’animació en el qual va treballar El venedor de fum, va guanyar un premi Goya. “El Venedor de fum va ser el resultat d’uns 6 o 7 mesos de treball en el projecte final que vam fer la promoció de 2011, en un curs de 3D d’una acadèmia valenciana que acabava de començar”. Un premi que els va fer pensar “que l’estàs fent bé, i et motiva a continuar. Però, lamentablement, no va fer que em llegaren les ofertes de treball”.

Després de tres anys treballant a València, gràcies a un amic es va assabentar d’una oferta laboral en Illumination MacGuff, la companyia francesa de producció de llargmetratges animats, propietat d’Universal Pictures. Va enviar el seu currículum i un vídeo amb els millors plans que havia animat fins al moment. “L’endemà em van telefonar per a fer una entrevista per Skype. Quatre mesos després estava a París i animava els minions per primera vegada”. Allí, “envoltat dels millors animadors d’Europa, puc aprendre i millorar cada dia i he trobat estabilitat fent el que m’agrada”.

El treball és molt exigent, però explica que transcorre en un ambient molt agradable. “La gent, en general, és jove, oberta, amb molt de sentit de l’humor i damunt ens donen bastant llibertat. És la combinació perfecta per a crear un ambient divertit, potenciar la creativitat i que es note en les nostres animacions”.

Disney o Pixar com a objectius
El seu objectiu, en l’àmbit de l’animació, és “aconseguir el nivell suficient per a transmetre, exactament, el que vull comunicar amb cada personatge, de la forma més precisa possible. Alguna cosa que no és gens fàcil”. I assegura que li agradaria treballar en Disney o Pixar. “No hi ha estudi més gran, ni amb més nivell quant a animació que eixos dos. Han escrit la història de l’animació i continuen fent-ho any rere any, i, per descomptat, allí trobaràs als més grans d’esta professió”.

Dels seus anys d’estudiant en la UPV recorda que la seua experiència “va ser immillorable. Em quede amb el grup increïble d’amics amb els quals, fins i tot, quedar a estudiar era anar a passar-ho bé i que, encara hui, ens continuem veient. Com si no passara el temps, malgrat la distància. També vaig conéixer un professorat amb passió per la docència, que sap ensenyar i motivar, com mai abans l’havia vist. I altre vaig descobrir, sense esperar-ho, la meua passió per l’animació”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià