Un error en la tarifa fa que centenars de taxis es queden sense circular

Centenars de taxis van quedar ahir dijous sense oferir servei a València a causa d’un error a la programació dels taxímetres, pel qual la tarifa marcada en el dispositiu era la 2 com si el 15 de març anés festiu, ha informat la Plataforma d’Afectats per la Nova Llei del Taxi.
A més, han lamentat que la Policia Local haja multat a conductors per portar una tarifa diferent de la qual hauria de marcar, “a pesar que aquesta tarifa està marcada per defecte i no poden manipular-la”.

Per la seua banda, el president de l’Associació Empresarial d’Acte-Taxis, Emiliano Martínez, ha explicat a EFE que atés que hi ha dos tipus de taxímetres, han resultat afectats el que utilitzen el model majoritari, per la qual cosa ha xifrat el nombre de perjudicats entre un 70% i 80% de taxistes.
Fonts de la Policia Local de València han informat que l’avís sobre aquest “conflicte amb les tarifes de taxi” els ha entrat al voltant de les 12.30 i ha estat causat per un “error informàtic”, sense que consten més dades sobre les denúncies posades o el seu import.

La presidenta de la Plataforma, Isabel Segura, ha considerat aquestes circumstàncies com a “inacceptables”.
“No solament no hem pogut donar el servei que el ciutadà demanda en plenes Falles, sinó que molts se n’han anat a les seues cases multats pels agents de la Policia Local que han decidit no esbrinar el que estava passant i que no era suficient amb un simple advertiment”, ha afegit.
Des de la plataforma han estimat unes pèrdues de més de 150.000 euros, per la qual cosa demanaran “danys i perjudicis”.

El taxista “ha perdut la recaptació de tot el dia, ja que més de mil companys no anem a poder eixir al carrer fins a les nou de la nit que és quan comença la tarifa 2 nocturna marcada de forma incorrecta avui en el nostre taxímetre programat”, ha agregat.
Però el “major perjudicat” ha estat el ciutadà, segons l’entitat, que en el primer dia gran de Falles “ha vist com ha estat missió impossible trobar un taxi que oferís servei”, ha lamentat Segura.

Des de la plataforma han considerat com a “inconcebible” l’actitud de l’Administració, que “en comptes d’intentar solucionar el problema, ha decidit carregar contra el taxista, sense preocupar-li gens si es quedava València sense taxis en el primer dia de les festes”.
Des de la Plataforma “no anem a tolerar que es done a entendre que els taxistes volíem estafar als ciutadans cobrant-los una tarifa superior, quan el taxímetre no ho podem modificar, està programat per a tot l’any i, fins i tot, precintat per la ITV per evitar manipulacions”.

“Avui els taxistes no hem pogut donar el servei que la població necessitava perquè no ens han deixat”, ha conclòs Isabel Segura.EFE