Un espectacle de llums led serà la principal novetat del Betlem Municipal d’Elx

L'enllumenat de llums tindrà lloc demà 5 de desembre i la inauguració del Betlem serà el dissabte 8 de desembre amb el pregó de la periodista Ana Fajardo

El vicepresident de l’Associació de Betlemistes d’Elx, Bernardo Roman, en companyia del regidor de Festes, José Pérez, ha explicat les característiques que tindrà el Betlem de Nadal situat en la Glorieta i que s’inaugurarà el dissabte 8 de desembre a les 18.30 hores. La periodista, Ana Fajardo, serà l’encarregada de llegir el Pregó Nadalenc d’aquest any en el Gran Teatre, just després d’inaugurar el betlem. Una vegada finalitzada la lectura del pregó, tancarà l’acte l’Agrupació Coral Illice Augusta amb un recital de nadales.

El Betlem està compost per 900 figures distribuïdes en un espai de 15×5 metres. “Agradarà molt perquè està fet des del cor i serà espectacular. L’any passat van venir prop de 130.000 persones i la nostra pretensió és superar les xifres del passat any”, ha comentat el vicepresident de l’Associació. Roman ha destacat que hi haurà barrancs, pobles, deserts, tot això il·luminat amb un espectacle destacat de llums led que és la principal novetat d’aquest any.

PublicitatAVL
Betlem Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

“El treball que han dut a terme des de l’Associació és extraordinari, són uns artistes que estan treballant des del mes de febrer perquè tots els il·licitans podem disfrutar del Betlem”, ha assenyalat l’edil de Festes, que ha afegit que demà dia 5 a les 18 hores tindrà lloc l’encés de llums de Nadal en la Plaça de Baix, amb l’actuació posterior de L’Escolania del Misteri d’Elx.

L’Associació de Betlemistes d’Elx porten confeccionat els betlems nadalencs d’Oriola i Elx des de principi d’aquest any aproximadament. Roman comentava que en el betlem sempre es posen unes figures que són com una espècie de d’errors, que realment recorden alguna cosa, com la figura del pelegrí portada des de Santiago de Compostel·la, també es podrà localitzar una miniatura de la Dama d’Elx o al guardacostes Francesc Cantó, el caganer o una castanyera i com explica el vicepresident dels Betlemistes, “encara que siga un betlem hebreu també podia vendre’s castanyes”. Quant al Betlem que es posa a Oriola està situat en el Palau Episcopal i predomina motius de l’horta i a Elx preval sobretot, les palmeres i uns oasis. L’edil de Festes ha anticipat que pel 15 de desembre estarà Papa Noel a Elx, però no ha volgut oferir més dades que es donaran a conéixer més endavant.

Esta publicació està disponible en : Valencià