Un estudi de la Conselleria defineix les aigües de la cala del Moraig com a “excel·lents”

Estes conclusions s'han adquirit després d'un intensiu estudi de quatre temporades de bany i un total de 59 mostrejos.

Publicitat

El Servei de Planificació dels Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha realitzat una anàlisi estadística la conclusió de la qual deixa a la cala del Moraig del Poble Nou de Benitatxell en molt bon lloc: la qualitat de les seues aigües és “excel·lent”.

Estes conclusions s’han adquirit després d’un intensiu estudi de quatre temporades de bany (2016, 2017, 2018 i 2019) i un total de 59 mostrejos. Concretament, en la valoració de les dades de la temporada 2019 s’ha tingut en compte tant el mostreig previ, realitzat en la segona quinzena de maig, com els mostrejos programats realitzats de l’1 de juny al 15 de setembre. El total de mostrejos d’esta temporada de bany ha sigut de 14, que s’han incorporat a la sèrie de dades de les tres temporades anteriors.
De les quatre classificacions existents (excel·lent, bona, suficient o insuficient), la cala poblera ha obtingut la màxima categoria, engrandint encara més si cap al seu segell d’excel·lència. “Este estudi ve a certificar el que ja sabíem: que el Moraig, a més de bonica, és una platja única amb qualitats excel·lents”, ha declarat el regidor de Turisme, Víctor Bisquert.

PublicitatRovira  
PublicitatJuega Limpio Orihuela