Un estudi jurídic estudiarà la petició de PP, Cs i Vox d’il·legalitzar partits independentistes

El Govern ha decidit este divendres encarregar als serveis jurídics de l'Estat que estudien "si és susceptible de ser impugnada" davant el Tribunal Constitucional la proposició no de llei aprovada en l'Assemblea de Madrid.

PublicitatAVL

El Govern ha decidit este divendres encarregar als serveis jurídics de l’Estat que estudien “si és susceptible de ser impugnada” davant el Tribunal Constitucional la proposició no de llei aprovada en l’Assemblea de Madrid per la majoria de PP, Ciudadanos i Vox, a iniciativa d’esta última, que demana il·legalitzar als partits independentistes que atempten contra la unitat d’Espanya.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, confirmava i concretava l’anunci fet hores abans en sengles entrevistes en ràdio i televisió pel president del Govern, Pedro Sánchez, que veu en la resolució aprovada per l’Assemblea de Madrid una “deriva ben perillosa”.

PublicitatRovira  

Celaá ha reivindicat que el Govern està donant el “mateix tracte” al Parlament de Catalunya que a l’Assemblea de Madrid quan en estes cambres s’aproven resolucions que poden estar excedint l’àmbit de les seues competències.

Preguntada si l’Executiu també va estudiar en el seu moment si la resolució aprovada el gener passat pel Parlament d’Extremadura, amb el suport del PSOE, i que demanava aplicar a Catalunya un 155 ferm i pel temps que fora necessari excedia l’àmbit de les seues competències, Celaá ha passat la paraula al ministre de Política Territorial, Luis Planas.

Planas ha assegurat que l’Executiu, en aplicació de l’article 9 de la Constitució, analitza el conjunt de les decisions de tots els òrgans de l’Estat per a veure si s’ajusten a la seua obligació de complir i fer complir la llei perquè de no ser així el Govern duu a terme les accions legals que corresponga.