Un govern de concentració podria deixar a Compromís fora del govern de Sueca

PSOE (6), PP (3) i Ciudadanos (2) formarien govern estable sense Compromís ni GISPM.

Un govern sense Compromís, eixe és l’objectiu que s’haurien marcat els equips de José Luis Ribera (PP) Dimas Francisco (PSOE) i Celia Fuensanta (Ciudadanos). Ara mateix s’estudia una coalició ‘de concentració’ per tal d’evitar que la formació nacionalista torne a agafar la vara de comandament.

Segons fonts vinculades a la negociació, la coalició, que donaria els onze regidors necessaris per a la majoria absoluta, PSOE (6), PP (3) i Ciudadanos (2), deixaria fora tant a Compromís com al Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny. L’alcaldia en este cas seria per a Dimas Vázquez, cap de llista de la formació socialista, ja que és la força amb més regidors de la coalició, els regidors de Ciudadanos també entrarien a governar mentre que PP només donaria suport sense entrar a govern.

PublicitatAVL

Tamarit que va traure fins a 8 regidors per a Compromís, valorava fa uns dies que el millor per a la ciutat seria un pacte Compromís-PSPV, però la complexa rel·lació entre els dos partits podria ser el detonant per a que hi haguera un gir en la forma de governació local generant este inusual pacte.

La baixada de GISPM, condenatòria per a la coalició.

Tamarit esperava de primeres repetir el pacte amb el Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny, però l’aritmètica fa que Tamarit descarte un govern en minoria perque un govern amb 10 edils de 21 seria “estar sempre amb un ay al cos”.

Esta publicació està disponible en : Valencià