Un govern de concentració podria deixar a Compromís fora del govern de Sueca

PSOE (6), PP (3) i Ciudadanos (2) formarien govern estable sense Compromís ni GISPM.

Un govern sense Compromís, eixe és l’objectiu que s’haurien marcat els equips de José Luis Ribera (PP) Dimas Francisco (PSOE) i Celia Fuensanta (Ciudadanos). Ara mateix s’estudia una coalició ‘de concentració’ per tal d’evitar que la formació nacionalista torne a agafar la vara de comandament.

Segons fonts vinculades a la negociació, la coalició, que donaria els onze regidors necessaris per a la majoria absoluta, PSOE (6), PP (3) i Ciudadanos (2), deixaria fora tant a Compromís com al Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny. L’alcaldia en este cas seria per a Dimas Vázquez, cap de llista de la formació socialista, ja que és la força amb més regidors de la coalició, els regidors de Ciudadanos també entrarien a governar mentre que PP només donaria suport sense entrar a govern.

Rovira  

Tamarit que va traure fins a 8 regidors per a Compromís, valorava fa uns dies que el millor per a la ciutat seria un pacte Compromís-PSPV, però la complexa rel·lació entre els dos partits podria ser el detonant per a que hi haguera un gir en la forma de governació local generant este inusual pacte.

La baixada de GISPM, condenatòria per a la coalició.

Tamarit esperava de primeres repetir el pacte amb el Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny, però l’aritmètica fa que Tamarit descarte un govern en minoria perque un govern amb 10 edils de 21 seria “estar sempre amb un ay al cos”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela