Un guàrdia civil ajuda a detindre a l’autor de diversos robatoris a Sueca

Gràcies a la professionalitat i determinació amb la qual va actuar l'agent va poder evitar un mal major.

Sobre les 12.30 hores del dia 7 d’agost de 2019 un guàrdia civil fora de servei pertanyent a l’Àrea d’investigació de Sueca va albirar un vehicule que va estacionar de forma incorrecta en un carrer de la localitat de Sueca, baixant-se del mateix un home amb motxilles i gorres, l’Agent davant les sospites va participar la matricula a un altre component de l’Àrea d’investigació indicant-li aquest que el vehicle tenia un assenyalament policial de Guàrdia Civil de Puçol que sol·licitava la identificació de l’ocupants per estar aquest relacionat en robatoris en habitatges.

Per aquest motiu, fruit de les investigacions en la localitat de Sueca els robatoris que s’estaven cometent des d’el mes de maig passat en habitatges en les franja horària corresponent al mig dia es va procedir a establir un dispositiu de vigilància amb els Agents de l’àrea investigació i les patrulles de seguretat ciutadana, per si l’autor anara a perpetrar algun delicte de robatori amb força en algun habitatge de la zona. Indicar a més que en la mateixa zona ja havien tingut lloc dos robatoris amb força en habitatges.

Rovira  

Seguint les investigacions s’observa a un home que s’havia baixat del vehicule sobre el que requeia la vigilància per les circumstàncies abans referides, dirigint-se cap a aquest, per la qual cosa els Agents van procedir a interceptar-ho abans que pujara al vehicle, identificant-se i demanant-li la documentació d’identitat i la motxilla que portava en els muscles. En la motxilla van localitzar diverses eines, les meitats d’un embellidor del pany i del bombin, així com diversos rellotges, diverses gorres, diners en efectiu, i una figura d’un elefant.

Més tard es rep avís d’un robatori en un carrer a tot just 100 metres on es trobava el detingut i el seu vehicle. Els efectes que va indicar la perjudicada com sostreta coincidien amb els localitzats en la motxilla que portava l’home pel que es va procedir a la seua detenció.

Practicada la inspecció s’obté que l’accés haja tingut lloc manipulant fins a forçar i trencar el pany amb algun tipus d’eina estranya. És estranya la forma de forçar el pany, però ja els Agents l’havien vist en altres dos robatoris anteriors. Aconsegueixen forçar i extraure el pany sense tot just causar danys a la porta, el pany la parteixen a la meitat, i extrauen l’embellidor de la mateixa amb un dobles que l’inutilitza i és el que indica que s’ha utilitzat una eina que no és habitual.

A destacar també la manipulació de l’espiell de la porta fins a fer-la caure a l’interior de l’habitatge, probablement per a veure des de fora l’interior, l’entrada de l’habitatge.

En la motxilla que portava el detingut portava diverses eines: A més de les eines en la motxilla va aparéixer l’altra la meitat del pany i l’embellidor que faltaven en l’habitatge on s’havien perpetrat el robatori amb força.

Mentre avançava la instrucció de les diligències, es va procedir a localitzar els altres dos robatoris amb força (un en temptativa) ocorreguts amb el mateix modus operandi, en el mateix carrer i en el mateix tram horari.

A més després de la pràctica de diverses gestions es va poder esbrinar que el detingut conduïa el vehicle sense haver obtingut mai permís de conduir ni llicència a Espanya.

Finalment se li van imputar al detingut tres robatoris amb força en interior d’habitatge, dos consumat i un altre en temptativa així com un delicte contra la seguretat viària.

Per ells els agents procedeixen a la detenció d’un home de 46 anys i nacionalitat colombiana. Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.3 de Sueca.

PublicitatJuega Limpio Orihuela