Un home d’ideologia d’ultradreta mata nou persones en la ciutat alemanya de Hanau

L'autor dels tirs ha sigut trobat sense vida en un apartament al costat d'una altra víctima mortal.

Un home suposadament d’ideologia d’ultradreta ha matat nou persones en dos tirotejos este dimecres a la nit en dos bars a Hanau, en l’oest d’Alemanya, abans de ser trobat mort al costat del cadàver d’una altra persona en un apartament de la mateixa urbs, segons ha informat el diari alemany ‘Bild’.

Les fonts consultades pel rotatiu germànic han indicat que l’autor dels dos tirotejos ha sigut identificat com Tobias R. i que hauria deixat en l’apartament un manifest i un vídeo en el qual reivindica l’autoria de les seues accions i expressa idees d’extrema dreta.

Peter R. Neuman, expert antiterrorista i director del Centre Internacional per a l’Estudi de la Radicalització (ISCR), ha explicat que el manifest que ha deixat l’autor dels tirotejos assenyala que és una persona amb estudis universitaris que havia manifestat el seu odi als “estrangers” i a les persones “no blanques”.

“Odia els estrangers i els no blancs. Encara que no emfatitza en l’islam, demana l’extermini de diversos països a Àsia Central i al Pròxim Orient, regions en les quals els països són de majoria musulmana”, ha assenyalat este expert antiterrorista, amb relació al contingut del manifest que ha deixat l’autor dels dos tirotejos en Hanau.

Neuman ha indicat que en el manifest l’autor dels tirotejos a Hanau “justifica l’assassinat de poblacions senceres de països en termes eugenistes”, amb l’argument que “la ciència ha demostrat que certes races són superiors”. A més, es defineix com un “cèlibe involuntari” i diu que no ha tingut una relació amb una dona en els últims 18 anys.

Els fets han començat entorn de les 22.00 hores, quan l’home ha obert foc en un “shisha bar” al centre de Hanau i posteriorment s’ha desplaçat un altre bar de pipes d’aigua en l’oest de la ciutat i ha protagonitzat un altre tiroteig. En els dos tirotejos ha matat huit persones i ha deixat diverses ferides en estat greu, una de les quals ha mort poc després per la gravetat de les ferides patides, segons ha informat la Policia alemanya.

Després dels dos tirotejos que han deixat nou morts, l’autor dels tirs s’ha desplaçat amb cotxe fins a un apartament en la mateixa urbs, on ha sigut trobat mort en la matinada del dijous al costat d’una altra persona que també estava morta.

La Policia ha descartat que el cadàver que ha aparegut al costat de l’autor dels tirotejos fora el d’un còmplice, per la qual cosa els investigadors creuen que seria la desena víctima mortal del supòsit ultradretà.

“S’han trobat altres dos cossos. És probable que un dels morts siga l’autor. Actualment no hi ha indicis d’altres autors”, ha explicat en un comunicat la Policia de Hesse. La Policia ha dit que el primer tiroteig s’ha registrat en un bar en Heumarkt, en el centre de Hanau, i en el barri de Kesselstadt, a uns dos quilòmetres de distància, segons DPA. Hanau està situada uns 20 quilòmetres a l’est de Frankfurt i té una població d’unes 10.000 persones.

L’alcalde de la localitat, Claus Kaminsky, ha dit que ha sigut “una nit” que difícilment podria imaginar-se que fora “pitjor”. “Ha sigut una nit terrible, que ens ocuparà durant llarg temps i que es quedarà en els nostres tristos records”, ha assenyalat el primer edil, segons arreplega el diari ‘Bild’.

ValenciàEspañol