Un home perd a la seua dona i a la seua filla en tres hores per culpa del coronavirus

"La velocitat de contagi és major, hi ha més famílies senceres contagiades i més gent jove que ingressa amb pneumònies bilaterals".

Els testimoniatges de dolor que deixa el coronavirus al seu pas són ja innombrables. Però alguns, com el del metge Julio Armas, criden especialment l’atenció. El doctor ha comptat la dura crònica d’un home de 55 anys que va perdre a la seua esposa i a la seua filla de 19 anys en menys de tres hores.

“Per a un home, que la seua esposa i la seua filla muiren el mateix dia, amb tan sols tres hores de diferència i totes dues per covid, no hi ha paraules de consol. Quan em van cridar perquè l’home necessitava un informe i ens va contar el que havia passat, a tots ens va caure l’ànima al sòl. Les seues llàgrimes queien com a lloses”, subratlla el sanitari.

De la mateixa manera, el professional mèdic ha volgut advertir que les xifres del seu centre de treball són “pitjors que al març”. “La velocitat de contagi és major, hi ha més famílies senceres contagiades i més gent jove que ingressa amb pneumònies bilaterals”, explica el metge, qui igual que molts ha hagut de doblegar i fins i tot triplicar torns per a cobrir a companys contagiats o en aïllament.

“Es poden duplicar llits, respiradors i espais, però no es poden multiplicar sanitaris com a pans i peixos. Són anys de menystinc i de maltractament institucional que ara es veuen reflectit en tots els que s’han anat”, ha denunciat.

CatalanSpanish