Un incendi afecta una zona forestal de Beneixama

A més, el Centre de Coordinació i Emergències de la Comunitat Valenciana ha establit la situació 1 de l'índex de Gravetat Potencial (IG), ja que s'han hagut de mobilitzar mitjans extraordinaris per a l'extinció de l'incendi

Medis terrestres i aeris treballen des de les 14.30 hores d’aquest dilluns en l’extinció d’un incendi declarat en el terme municipal de Beneixama, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Les flames s’han declarat en el fons d’un barranc, on s’han mobilitzat cinc dotacions del Consorci, tres unitats de bombers forestals amb les seues autobombes i huit mitjans aeris, segons informa el 112 en el seu compte de Twitter.

A conseqüència del foc, els responsables d’emergències han sol·licitat la participació dels avions ‘Foca’ que pertanyen a l’Estat. Aquest incendi ha generat una gran columna de fum en la zona forestal de Beneixama.

A més, el Centre de Coordinació i Emergències de la Comunitat Valenciana ha establit la situació 1 de l’índex de Gravetat Potencial (IG), ja que s’han hagut de mobilitzar mitjans extraordinaris per a l’extinció de l’incendi.

El nivell 1 es decreta quan la situació d’emergència provocada per un o diversos incendis repoblar-los, que en la seua evolució previsible, puguen afectar greument béns forestals i, si escau, afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal i puguen ser controlats amb els mitjans i recursos del PEIF, o per a l’extinció del qual puga ser necessari que, a sol·licitud del Director del PEIF i prèvia valoració per part de l’administració estatal corresponent, siguen incorporats mitjans extraordinaris.

A més, de tot això, el 112 ha rebut més de 177 trucades relacionades per aquest incendi, des que es va declarar aproximadament a les 14.05 de hui.

ValenciàEspañol