Un incendi obliga a desallotjar l’Oceanogràfic de València

El foc, la localització del qual no ha transcendit, ha provocat una gran columna de fum visible a quilòmetres

El 112 hi ha comunicat que s’hi ha produït un incendi en la torre prefabricada de l’Oceanogràfic de València, concretament en la zona dels taurons que hi ha obligat a desallotjar este matí el centre d’animals marins de la capital del Túria.

Les flames, l’origen de les quals i localització encara no ha transcendit, han provocat una gran columna de fum visible des de tota València i gran part de l’àrea metropolitana.

Actualment estan treballant per a sufocar l’incendi, que està controlat quatre dotacions del Parc de Bombers de València i dues patrulles de la Policia Local, entre altres.

Encara que el foc ja ha sigut controlat, s’està en espera que els bombers determinen la viabilitat encara que, en principi, es preveu tancar l’espai durant tot el dia de hui i compensar els visitants que han hagut de ser desallotjats, han apuntat fonts de l’oceanogràfic.

Les mateixes fonts han subratllat que no hi ha hagut dany ni per a animals ni visitants, i han destacat la ràpida actuació dels bombers i del personal en el control de l’incendi i l’evacuació del parc, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

L’incendi ha provocat una gran columna de fum negre en l’entorn, que ha pogut ser vista des de diversos punts de la ciutat. Fins al lloc, s’han desplaçat bombers dels parcs Sud i Campanar, a més d’una bomba urbana pesada (BUP) i una bomba nodrissa lleugera (BNL) i un vehicle de comandament, entre altres mitjans.

ValenciàEspañol