7.7 C
Valencia
2:48 pm - domingo, 5 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

Un investigador de l’Incliva participa en la redacció d’una guia europea sobre seguretat en la quimioteràpia

- Publicidad -
- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

Alejandro Pérez-Fidalgo, especialista en oncologia de l’Hospital Clínic Universitari de València i investigador del grup de recerca en càncer colorectal i nous desenvolupaments terapèutics en tumors sòlids de l’Institut de Recerca INCLIVA, ha col·laborat en la guia clínica europea ‘Management of chemotherapy extravasationEsmo-*Eons Clinical Practice Guidelines‘, una eina per incrementar la seguretat en la quimioteràpia.

Aquesta guia ha estat editada per la Societat Europea de Medicina Oncològica (ESMO) i la Societat Europea d’Infermeria Oncològica (EONS) i s’ha publicat simultàniament en les revistes oficials d’ambdues organitzacions, Annals of Oncology i European Journal of Oncology Nursing-*EJON.

Aquest projecte ha nascut amb l’objectiu de recollir recomanacions d’actuació davant possibles extravasacions (fuita de sang, limfa o un altre líquid des d’un vas sanguini o un tub cap al teixit que ho envolta) en els tractaments de quimioteràpia, un problema que pot afectar seriosament a la seguretat dels pacients oncològics. La guia també ha servit per a seguir investigant sobre altres aspectes relacionats amb la toxicitat d’alguns tractaments contra el càncer i està sent una publicació de referència, ja que, fins avui, ha estat citada més de 90 vegades.

Prevenir el risc d’extravasació en casos de quimioteràpia

L’extravasació és una fuita de sang, limfa o un altre líquid des d’un vas sanguini o un tub cap al teixit que ho envolta que es produeix de vegades en els processos de quimioteràpia. Encara que es tracta d’un esdeveniment poc freqüent, l’extravasació pot produir-se durant l’administració intravenosa dels tractaments antitumorals, causant danys severs en els teixits tous propers al lloc d’inserció de la via intravenosa.

El tractament de l’extravasació ha de realitzar-se per part del personal sanitari de forma urgent, sent múltiples els antídots i mesures a aplicar depenent del tipus de fàrmac. Es tracta, per tant, d’un procés complex que requereix formació i adaptació del protocol d’actuació a cada situació. Els pacients també han de ser informats sobre els canvis i sensacions que poden experimentar durant l’administració del tractament per alertar al professional davant els primers símptomes d’extravasació.

Per minimitzar aquest risc, la Societat Europea d’Oncologia Mèdica i la Societat Europea d’Infermeria Oncològica, han impulsat aquesta línia de treball que s’ha materialitzat en la publicació de diverses guies clíniques. En la redacció d’aquestes han participat diversos investigadors i membres de l’Incliva, entre ells, a més d’Alejandro Pérez-FidalgoAndrés Cervantes, cap de Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic i Director de l’INCLIVA, en col·laboració amb oncòlogues suïssos, britànics i italians.

En l’actualitat Alejandro Pérez-Fidalgo és mèdic adjunt d’Oncologia Mèdica a l’Hospital Clínic Universitari de València i investigador d’Incliva. El seu treball s’ha centrat en el tractament de tumors gastrointestinals, sarcomes i tumors ginecològics en la unitat d’assajos fase I d’Incliva. També és col·laborador del grup de Recerca de càncer de mama d’aquest institut de recerca i autor de més de mig centenar de publicacions en llibres i revistes nacionals i internacionals.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

Sanitat confirma 283 nous casos de coronavirus i un total de 812 altes a la Comunitat Valenciana

Dels 283 nous casos positius, 65 es troben a la província de Castelló, 68 a la d'Alacant, 146 a la de València i hi ha 4 no assignats encara.

Antifrau confirma que l’EMT no disposava de controls que hagueren detectat el robatori de 4 milions d’euros

Antifrau assegura que si hagueren existit protocols "estos procediments interns concrets hagueren donat la veu d'alarma en algun dels diferents nivells organitzatius existents, abans d'efectuar uns pagaments per muntant de 4 milions d'euros"

Creixen les altes però també augmenten els casos positius a Castelló

La província de Castelló registra una triple corba creixent en el coronavirus, ja que augmenten les altes però també creixen els casos positius i...

La residència de Morella suma 10 morts des de l’inici de la pandèmia

Els geriàtrics s'han convertit en els nuclis amb més taxa de mortandat de la pandèmia.

La Vilavella lamenta que la Diputació cobre als seus veïns impostos

L'Ajuntament reclama que mentre dure l'alarma sanitària, la Diputació deixe de cobrar impostos com ha fet esta mateixa setmana amb l'Impost de Vehicles.