Un jutjat de València cita Rus per prevaricació i falsificació en la causa per l’enllumenat de Llutxent

Marcos Benavent també està imputat en esta causa, com a exgerent de l'empresa publica Imelsa i autodenominat 'ionqui dels diners'

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha citat a declarar com a investigat l’expresident de la Diputació, exalcalde de Xàtiva i expresident provincial del PP, Alfonso Rus, i una segona persona més en relació amb la causa oberta per prevaricació i falsificació com a mitjà per a malversació en la qual ja figura com a imputat l’exgerent de l’empresa pública Imelsa i autodenominat ‘ionqui dels diners’, Marcos Benavent, en relació amb el contracte d’enllumenat de Llutxent.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la citació de Rus i el segon nou investigat s’ha fixat per al 9 de juliol a les 10.00 hores. Aquest últim és José Estarlich, considerat presumpte extestaferro de Benavent.

En aquesta causa ja figuraven com a imputats i van arribar a estar processats el propi exgerent d’Imelsa, el que va ser director financer i el responsable d’una empresa que va resultar adjudicatària d’un contracte per l’enllumenat de la localitat valenciana de Llutxent –amb un pressupost de 60.445 euros– i que hauria cobrat sense arribar a realitzar els treballs.

Aquest procediment, segons informacions publicades, va sorgir arran de la primera querella que es va interposar per la pròpia Diputació en 2015 per corrupció en l’empresa pública Imelsa.

La causa ha viscut un complicat camí judicial fins al punt que a l’agost del passat any el jutge va donar per conclosa la investigació i va acordar el processament únicament de Benavent; de l’ex-director financer d’Imelsa, José Enrique Montblanc, una mercantil i l’empresari en relació amb un contracte presumptament irregular per a l’enllumenat públic de Llutxent, pel qual l’empresari va cobrar sense haver fet els treballs.

Prèviament s’havia anul·lat la intelocutòria d’obertura de juí oral ja dictada contra tres d’ells perquè l’Audiència va ordenar que s’incloguera un quart processat, l’ex-director financer, sobre el qual s’havia demanat el sobreseïment però que va tornar a estar dins de la causa després de demanar-ho el recurs de Fiscalia i l’actual Divalterra.

L’Audiència va revocar eixa interlocutòria en entendre que aquesta última “presentava sospites d’haver pogut participar en els fets” en haver pogut ometre procediments de control propis del seu càrrec. L’empresari va reconéixer per la seua banda que s’havia rebut els diners sense contraprestació alguna i es va comprometre a retornar el deute.

No obstant això, Benavent va demanar declarar, el jutjat ho va rebutjar en primera instància i l’Audiència, en apel·lació, li va donar la raó per garantir el seu dret de defensa i va acordar que la causa tornara al moment de diligències prèvies perquè l’exgerent d’Imelsa prestara declaració, compareixença que es va fer el passat 7 de maig.

En eixa compareixença, segons informacions publicades, Benavent va negar haver-se quedat amb eixe import i va atribuir el cobrament d’eixa comissió al fet que Rus li havia demanat diners per a finançar a l’Olímpic, l’equip de futbol de Xàtiva, d’on era alcalde, i va assenyalar també Estarlich. Per aquest motiu, el jutjat ha acordat ara la seua citació.CatalanSpanish