30.8 C
Valencia

Un jutjat va absoldre de maltractament a l’assassí confés de Moraira després de no declarar la víctima

El cadàver de la dona, de 36 anys i que presentava ferides d'arma blanca en el cos i el coll, estava enrotllat en un llençol i dins d'un contenidor.

- Publicitat -AVL

Un jutjat penal de Benidorm va absoldre el passat mes d’octubre d’un delicte de maltractament el detingut per matar la seua parella diumenge passat a Teulada-Moraria per falta de proves després que la víctima s’acollira al seu dret a no declarar en el juí. Tampoc va voler interposar denúncia contra el seu company en el moment dels fets, al juny d’eixe mateix any.

Segons la informació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Dénia ha assumit este mateix dimecres la investigació pel crim, que havia obert inicialment la jutgessa de guàrdia després de la troballa del cadàver el dilluns en un contenidor soterrat en el carrer Móstoles de Moraira.

El cadàver de la dona, de 36 anys i que presentava ferides d’arma blanca en el cos i el coll, estava enrotllat en un llençol i dins d’un contenidor. Van ser els operaris del servici de neteja els qui van trobar el cos al voltant de les 8.00 hores. Este dimarts va ser detinguda la parella de la dona, un home de nacionalitat holandesa de 59 anys que es va entregar a la Guàrdia Civil com a presumpte autor dels fets.

El detingut no tenia actualment en vigor cap ordre d’allunyament sobre la víctima, si bé sí que existeix un antecedent del seu pas pels jutjats, arran d’unes diligències urgents obertes al juliol del passat any per un delicte de maltractament d’obra comés presumptament contra la seua parella, segons el TSJCV.

El jutjat va incoar la causa després de rebre un atestat de la Guàrdia Civil després que un veí alertara la Policia Local de Teulada, que es va personar en la vivenda de la parella la matinada del 30 de juny. No obstant això, la víctima no va voler interposar denúncia contra el seu company i va fer ús del seu dret a no declarar contra ell.

Igualment, la magistrada del JVSM va adoptar una ordre de protecció a favor de la dona que incloïa com a mesures cautelars la prohibició que l’investigat es comunicara per qualsevol mitjà o s’acostara a menys de 300 metres d’ella.

El cas va ser elevat al jutjat penal 2 de Benidorm i el juí oral per estos fets es va celebrar el passat 19 de setembre de 2019. En la vista, la víctima va tornar a acollir-se al seu dret a no declarar contra l’acusat, que va ser absolt d’un delicte de maltractaments de l’article 153 del Codi Penal per falta de proves.

TESTIMONIS DE REFERÈNCIA
Segons informa el TSJCV, en la sentència, datada l’11 d’octubre de 2019, no va quedar acreditat que l’home haguera colpejat la seua parella en la cara durant una discussió, ja que únicament existien testimonis de referència, no directes, i el seu valor probatori és limitat, d’acord amb la jurisprudència del Tribunal Suprem (TS).

El jutjat també va tindre en consideració la declaració d’un altre testimoni, un amic de l’acusat, que va manifestar que este havia dormit en sa casa la nit dels fets. La sentència absolutòria no va ser recorreguda, per la qual cosa va esdevindre ferma per providència el desembre del 2019 i, per tant, van quedar sense efecte les mesures cautelars adoptades contra l’acusat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional

Cullera manté la programació cultural prevista fins a final d’any

El consistori reactiva dos dels sectors més afectats pel coronavirus amb el Circuit Teatral, el Café Teatre i Cullera a Escena i amb una amplia programació musical

La Vall Ens Uneix revela que la Mancomunitat és l’avalista del préstec d’1,5 milions a Albaida

Joan Sanchis lamenta que l’operació de “favor polític” a l’Ajuntament governat per Compromís incremente el deute passiu financer de l’ens comarcal a quasi 3 milions d’euros

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".
- Advertisement -

: Valencià