Un miler de vivendes d’Oriola continuen sense aigua potable i els alumnes seguixen sense classe

Sobre les zones que segueixen sota les aigües, Víctor Valverde ha incidit que els tres ponts de l'Arenal i la pedania de Molins tenen un metre d'aigua, mentre que Badens té 50 centímetres d'aigua.

Un miler de vivendes d’Oriola continuen aquest dilluns sense aigua potable, quatre dies després del pas de la DANA per la comarca alacantina del Baix Segura, segons ha informat el regidor d’Emergències, Víctor Valverde, que ha recordat que la zona segueix en nivell 2 d’emergències per inundacions.

En aquest sentit, ha recordat que la localitat té dos cursos (el riu Segura i l’azarbe major d’Hurchillo), dos punts que “preocupen” perquè encara que baixen “lentament” encara té “molt cabal” i estan circumscrits per talusos de terra “molt afeblits”.

Rovira  

En atenció als mitjans, Valverde ha assenyalat que les previsions passen perquè al llarg del dia el nivell de l’aigua baixa de manera “bastant important” ja que la “corba de baixada és clara”.

Amb açò, es confia que la pressió que exerceix l’aigua al seu pas per la localitat “desaparega” i els servicis puguen centrar-se “en la volta a la normalitat” amb la reposició dels servicis essencials.

“Tenim ara mateix prop de mil cases sense aigua potable”, ha xifrat Valverde, qui ha afegit que hi ha “tones d’utensilis que els veïns estan traient al carrer: sofàs, frigorífics, taules i cadires que hem de procedir a retirar ràpidament per a retirar el llot i el sediment i procedir a la neteja”.

Així mateix, el regidor ha recordat que s’ha de treballar en l’engegada dels consultoris mèdics de les pedanies oriolanes, així com dels col·legis.

“Recordar que mitjançant un decret es va perllongar el tancament de col·legis fins demà i demà s’haurà de prendre una decisió; ara mateix estan sent inspeccionades per tècnics municipals per a veure si algunes poden obrir i en quins centres es pot entrar”, ha assenyalat.

MOLINS

Sobre les zones que segueixen sota les aigües, Víctor Valverde ha incidit que els tres ponts de l’Arenal i la pedania de Molins tenen un metre d’aigua, mentre que Badens té 50 centímetres d’aigua.

“A eixes zones és on s’està portant l’avituallament”, ha concretat Valverde a preguntes dels mitjans i ha precisat que solament es porta eixa ajuda a les zones on els veïns “porten més de 80 hores sense poder eixir de les seues vivendes”.

No obstant açò, ha recalcat que no queda ningú per ser evacuat i ha xifrat al mig miler de veïns les persones dirigides als albergs habilitats, on queden en aquests moments uns 80 atesos; mentre que la resta s’ha anat a cases de familiars o han quedat en les zones altes de les cases.

PublicitatJuega Limpio Orihuela