“Un oblit intencionat” per Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa, candidat a regidor de Compromís per Castelló, analitza els missatges de les diferents formacions que es presenten a les eleccions.

Els empleats afectats per l'ERTO, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80 per cent del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat

Totes les campanyes electorals sento la necessitat d’analitzar els missatges de les diferents formacions, i ho faig no ja com a participant actiu, com a candidat, sinó com a antic estudiant de ciències polítiques, no puc evitar-ho.

En la present campanya, combinada de municipals i europees, a banda de les ja clàssiques crides contra: populismes, extremismes (d’un signe o altre), radicalismes, catalanisme, batasunos, etc. etc. que ja no em criden gens l’atenció, sí que m’ha sorprès el missatge principal de la campanya del PSOE. Missatge repetit a tot arreu, des del poble més petit a la ciutat més gran, totes les persones candidates, sense excepció, han après bé la lliçó i la repeteixen allà on van… Tot seguit us dic quin és aquest missatge…

Rovira  

Com una mena de mantra, tothom sense excepció, des de Cinctorres a Castelló de la Plana, les persones candidates o convidades electes dels anteriors processos electorals als diferents bolos de la campanya del PSOE, exposen l’argument següent:

“El que més convé ara és votar PSOE, per a tenir governs del mateix color, en plena sintonia amb el poders central, autonòmic i provincial”.

L’afirmació no deixa de ser una veritat a mitges, o millor: amaga un oblit intencionat. És cert que el PSOE ve de guanyar les eleccions del passat mes d’abril, autonòmiques i generals. També és cert que, després de molt anys de clar domini del PP, és més que probable que la Diputació Provincial canvie de signe polític a favor del PSOE. Però no és menys cert que el PSOE no podrà governar (o millor exercir el poder que és el que sembla que a ells els mola) en solitari, a Madrid li cal pactar (ja veurem amb qui i perquè es callen fins després de les eleccions de diumenge, ací ho deixo), també li cal pactar a per a la Generalitat on, afortunadament, no cap altre pacte que no siga un nou acord per l’esquerra amb Unides Podem i Compromís; i per acabar, si la Diputació de Castelló canvia de color, també ho serà comptant amb els diputats que obtinguem les altres forces de progrés.

El PSOE i les persones que són candidates pel PSOE, han de veure que el bipartidisme no és cosa del present, s’han acabat –ara per ara- les majories de absolutes, “la casa común de la izquierda” no és més que un somni eteri… És cosa del passat i està per veure si serà cosa del futur, però en cap cas és una cosa d’avui o de la setmana que ve, el present polític és plural, multicolor, divers… I jo estic convençut que això l’enriqueix.

Això sí, la feina de les dissenyadores de la campanya, les sessions de Coaching han marcat l’empremta, i tothom està ben alliçonat. No és tracta d’un oblit, és estratègia, és el deler de tornar a ostentar el poder, que no el govern, amb majoria absoluta i a tot arreu… Falten el primer graó, els municipis, i el darrer, Europa… A partir de dilluns haurem de parlar. A Compromís som conscients d’això i ho diem ben clar, no com el PSOE que sempre juga a l’ambigüitat ben calculada, si els números quadren no us estranyeu de futurs pactes del PSOE amb Ciudadanos, tiempo al tiempo…

El vot a Compromís és la garantia més sòlida d’avançar pel camí que vam començar el 2015.

Jordi Tàrrega i Sangüesa.
Candidat a regidor de Compromís per Castelló.

PublicitatJuega Limpio Orihuela