Un Policia Nacional deté a un home per robar a un altre després de deixar-li inconscient

Va realitzar 20 moviments amb la targeta sostreta per un valor de 154 euros.

PublicitatAVL

La Policia Nacional ha detingut ahir a un home, de 33 anys, d’origen marroquí, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i estafa. Va deixar inconscient a la seua víctima pel procediment del “mataleón” per a apoderar-se dels seus efectes personals, entre els quals hi havia una targeta bancària amb la qual va realitzar 20 operacions diferents, amb un total de 145 euros.

Els fets van ocórrer al voltant de les dues de la matinada del 30 de setembre, quan una persona tornava cap al seu domicili i va ser abordada per un home al qual va reconéixer, ja que hores abans li havia preguntat per una adreça. La víctima un home de 21 anys es va adonar que el seu assaltant treia una mica d’una butxaca i immediatament després va notar que algú a la seua esquena li feia un “mataleón”, fins a perdre el coneixement.

PublicitatRovira  

Una vegada es va recuperar, es va adonar que li havien sostret, una targeta SIP, una targeta bancària, 30 euros, el DNI i el seu telèfon mòbil, per la qual cosa va caminar atordit, fins que una persona li va auxiliar acompanyant-li a una comissaria i posteriorment a un centre de salut on va ser assistit.

Posteriorment la víctima va comprovar els moviments del seu compte i va observar que s’havien realitzat 20 moviments fraudulents amb la targeta, per un valor de 145 euros.

Mataleón

Esta tècnica de robatori amb violència, al principi no s’utilitza per a infligir lesions importants, ja que la seua fi és dormir a la víctima, però si es realitza amb massa força o prolongat durant massa temps, pot provocar algun problema psicològic irreversible, a més de danys neurològics crònics, en dificultar l’aportació de sang i d’oxigen al cervell.

Finalment, amb totes les dades aportades els agents van realitzar una investigació amb la qual van identificar al sospitós, que va ser localitzat ahir a la una de la vesprada en el llit del riu Túria a l’altura del pont de Campanar, on va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i estafa. En el moment de la detenció portava posada una samarreta que havia sigut comprada amb la targeta sostreta de la víctima.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Es continuen les investigacions per al total esclariment dels fets.