domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

UN TAU CASTELLÓ GUIAT PER UN ESTEL·LAR ALFREDO OTT GUANYA AMB SOLVÈNCIA AL SAMMIC HOSTELERIA

El TAU Castelló es va retrobar amb la victòria en el seu enfrontament davant el Sammic Hosteleria en un joc que es va guanyar sense molta lluentor, però també amb autoritat, ja que va dominar en el marcador durant gairebé tot el joc i no va sofrir excessives dificultats. Un triomf més en el caseller dels de Toni Tingues que té gran valor per seguir a la zona de dalt de la classificació i que també diu coses bones dels de la Plana, que van tenir recursos per guanyar malgrat no signar una de les seues millors actuacions col·lectives, encara que a l’apartat individual va sobreeixir un espectacular Alfredo Ott, que va finalitzar amb 31 punts en el seu haver-hi i 38 de valoració.

Com era d’esperar, el perímetre del conjunt guipuscoà va començar amb molt protagonisme, sobretot el seu base Maiza, el qual demostrava la seua punteria malgrat la intensa vigilància que Faner i posteriorment Steinarsson exercien sobre ell. La veritat és que a cap contendent li eixien molt allà les coses, amb bastant fallada en el tir i poques accions de mèrit, però li bastava al TAU Castelló per dominar lleugerament en el marcador. Va ser amb l’entrada del base islandés quan es va animar un poc el partit, ja que anotava i penetrava amb facilitat per assistir als seus companys, generant així uns atacs més incisius.

Els locals anaven per davant, però el joc seguia sense acabar de convéncer. En els visitants ja no estava en pista Maiza, però l’aler Galarreta i el pivot Vucetic van treure a relluir la seua classe per posar-se per avançar-se per primera vegada en el lluminós (27-28, min. 16). Els atacs castellonencs eren imprecisos, precipitats i amb mala decisió una vegada es va acabar l’espurna de Steinarsson, per la qual cosa Toni Tingues va haver de demanar temps mort. Després d’aquesta necessària pausa, les possessions dels de la Plana van tenir més criteri, més mobilitat, per la qual cosa les situacions eren més avantatjoses, destacant especialment l’encert d’Alfredo Ott, encara que també es trobava a faltar en l’equip més agressivitat en defensa. Aquesta va arribar a la vora del descans, culminada per un típic robatori de Faner per rematar-ho amb una safata. En un interval molt breu, el joc va canviar bruscament, arribant-se al descans amb un resultat de 38-32.

La parada no li va servir al Sammic Hosteleria per buidar-se, ja que va caminar espés i fluix en els primers minuts de la represa, quan li feia més mancada que mai. Per la seua banda, el TAU Castelló seguia creixent-se, arribant punts tant de la pintura com del perímetre. Amb aquesta decoració, als bascos se’ls va encendre la llum roja d’alarma quan quedava poc temps per a una reacció (49-34, min. 25). Podia haver arribat l’estocada definitiva del combinat amfitrió, però es va relaxar un poquet, la qual cosa va donar un xicotet alleujament als guipuscoans per tancar un poc la bretxa, gràcies novament a un eficient Vucetic, amb el que es va arribar al final del tercer període amb opcions per a tots dos combinats (57-50).

Els de La Plana tenien problemes per atacar la defensa en zona plantejada pel seu rival, per la qual cosa Toni Tingues va donar entrada a Ott per millorar el llançament exterior i l’aposta va eixir bé, ja que va ficar dos triples seguits, fent encara més destacable la seua gran actuació. Poc després va encistellar un altre Romà Bas, la qual cosa va donar ja bastant tranquil·litat (68-59, min. 36) després d’uns minuts en els quals no es veia cércol amb facilitat i l’esquadra d’Azpeitia anava retallant perillosament. A partir d’aquest instant, els bascos ho van intentar, van buscar atacs més ràpids, però el TAU Castelló no es va deixar inquietar molt més a força d’una dura defensa, encara que en alguns moments sense la tranquil·litat necessària per a jugar llarg aquestes situacions de partit. D’aquesta manera, va arribar un nou triomf, ni des de lluny el més brillant de la temporada, però fent així un pas més per seguir en la part noble de la taula classificatòria.

Últimas noticias

Contenido relacionado