Un veí de Bocairent dóna la casa i tota la seua herència al patronat de la residència de majors

El llegat consisteix en la vivenda del finat, situada al barri medieval de Bocairent, i en una quantitat de diners que passarà als fons econòmics del centre assistencial, detalla l'Ajuntament en un comunicat.

Un veí de la localitat valenciana de Bocairent que va morir el passat 9 de febrer als 75 anys, viudo i sense fills, va declarar en el seu testament com a hereu únic i universal el patronat municipal encarregat de la gestió de la residència de la tercera edat de la localitat.

El llegat consisteix en la vivenda del finat, situada al barri medieval de Bocairent, i en una quantitat de diners que passarà als fons econòmics del centre assistencial, detalla l’Ajuntament en un comunicat.

La donació servirà per a realitzar inversions en les instal·lacions en la residència de majors. La junta del patronat va aprovar en la reunió celebrada el 6 de maig l’acceptació de l’herència i l’inici de les accions per a fer-la efectiva.

“A Bocairent han d’estar molt agraït a una persona que va pensar en els pobres i desvalguts del nostre poble per a ajudar-los a millorar la situació de la residència on viuen i passaran els últims anys de la seua vida”, diu l’alcalde, Josep-Vicent Ferre.

La nova junta que es constituirà després de les eleccions municipals del 26 de maig haurà d’acordar la destinació final de la donació, encara que la previsió és utilitzar-la per a materialitzar inversions necessàries en l’edifici i en les instal·lacions que el pressupost ordinari no permet escometre.

El centre compta amb 40 places, de les quals un total de 38 estan concertades amb la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

DEIXAR CONSTÀNCIA DEL SEU EXEMPLE

Arran de la donació, l’alcalde va suggerir la creació d’una galeria fotogràfica de protectors de la institució en un dels passadissos de la planta baixa de la residència.

L’objectiu seria “deixar constància per a les generacions presents i futures de l’exemple d’actitud cívica i desinteressada d’aquest veí”.

CatalanSpanish