27.4 C
Valencia

Una campanya en internet critica la “dificultat” de l’examen de Matemàtiques de la selectivitat a la Comunitat Valenciana

La comissió gestora de les proves defén que el nivell "no és tan superior" al d'altres anys i que està "dins del currículum".

- Publicitat -AVL

L’examen de Matemàtiques II de les proves d’accés a la universitat a la Comunitat Valenciana és objecte d’una campanya en la plataforma change.org que reuneix, al migdia de hui, quasi 27.000 firmes per a buscar “solucions” davant la prova “més difícil de tots els anys”, segons la qualifiquen. Al seu torn, des de la comissió gestora de les proves defenen que l’examen s’ha fet “d’acord amb el currículum” i el seu nivell de dificultat “no és tan superior” al d’altres cursos, per la qual cosa consideren la reacció “desproporcionada”.

Ahir dimarts, després de realitzar-se en la primera jornada de la selectivitat a la Comunitat Valenciana la prova de Matemàtiques II, un particular va llançar una petició en change.org en la qual sol·licitava: “Busquem solucions davant l’examen més difícil de matemàtiques II de selectivitat de la Comunitat Valenciana. Es tracta de l’examen més difícil de tots els anys. Exigim una solució ja”.

Així mateix, adjunta una fotografia de l’examen i demana que els internautes “jutgen per ells mateixos”. En unes hores ha sumat milers d’adhesions, que cap a les 12.00 hores de hui fregaven les 27.000.

No obstant açò, des de la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i
Preinscripció han asseverat que la reacció és “desproporcionada” i “per simpatia”, ja que eixe examen no poden haver-lo realitzat més de 10.000 estudiants. De fet, a tota la Comunitat es presenten a aquesta convocatòria de la Selectivitat 20.250 alumnes.

L’ANY PASSAT, LA POLÈMICA “VA ACABAR AMB LES NOTES”

Recorden, a més, que l’any passat ja es va produir una situació pràcticament igual –queixes per un examen de Matemàtiques que es va difondre en la mateixa plataforma d’internet– i que la polèmica “va acabar quan van eixir les notes”. Les mateixes fonts comenten que la persona que va promoure la protesta “va traure un deu” i es va comprovar que les qualificacions van ser paregudes a les d’altres anys.

Així, el secretari d’aquesta comissió gestora, el professor Toni Gil, ha explicat, en declaracions a Europa Press, que els exàmens són proposats per les comissions de les diverses matèries integrades per docents de les cinc universitats públiques valencianes i que, a més, es mantenen una o dos reunions a l’any amb professors de Batxillerat.

Respecte al contingut de l’examen de Matemàtiques II, afirma que, segons els propis vocals correctors “el nivell de dificultat no és tan superior al de cursos anteriors” i “no és l’examen més difícil de la història” de la Comunitat Valenciana. Sí és cert, apunta, que en algunes preguntes es plantegen a l’alumne coses d’una manera que tal volta no és la forma en què li l’han demanat sempre però “no rebuscada” i, per descomptat, “sempre dins del currículum”.

Gil atribueix la magnitud del debat “als nervis” normals d’aquestes proves i a l’acció multiplicadora de les xarxes socials. En qualsevol cas, ha recordat que, una vegada es coneguen les notes, hi ha la possibilitat de reclamar i demanar una segona correcció.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià