18.9 C
Valencia

Una de cada quatre persones no pot aïllar-se en el seu domicili

Només el 2,8 per cent qualifica les mesures adoptades pel Govern de molt estrictes.

- Publicitat -AVL

Una de cada quatre persones no tindria capacitat per a aïllar-se dins del seu propi domicili per a complir una quarantena efectiva, protegint a la seua família, en cas de contraure el coronavirus, segons una de les principals conclusions de l’enquesta realitzada pel grup de treball Data Science for COVID-19, l’objectiu del qual és l’aplicació de tècniques d’Intel·ligència Artificial (IA) i l’anàlisi de dades per a ajudar en la presa de decisions públiques en el context de la pandèmia de coronavirus.

El qüestionari ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver, centrat especialment en la coordinació de la intel·ligència de dades davant l’epidèmia COVID-19 en la Comunitat Valenciana, i del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio.

El fet que el 23,3% de les persones enquestades no puga aïllar-se en el seu domicili de manera efectiva, ve a confirmar, segons assenyala la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, Ana Berenguer, la necessitat d’abordar iniciatives com la impulsada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en col·laboració amb el sector privat, “per a habilitar espais on els valencians i les valencianes que el necessiten puguen asilar-se i passar la quarantena, el projecte conegut com a ‘arques de Noé'”.

Resiliència

El 45,7% de les persones participants afirma que podria prolongar el confinament un mes més i el 35,5% diu estar disposat a prolongar-lo fins a sis mesos. El fet que el 81,2% de la població es mostre disposada a continuar amb les mesures imposades confirma la resiliència dels ciutadans enfront de la pandèmia. “És molt significatiu que les dades sobre la capacitat de mantindre el confinament continuen sent tan alts després de quasi un mes d’adopció de les mesures. És el reflex de la fortalesa dels ciutadans davant unes circumstàncies excepcionals amb la finalitat de derrotar al coronavirus”, afig Ana Berenguer.

Les dades també reflecteixen que tan sols el 2,8% qualifica les mesures adoptades pel Govern com molt estrictes. En paral·lel, ha baixat un 10% la xifra de ciutadans que reclama més mesures.

Quant a mobilitat laboral, el 26,1% de les persones treballadores enquestades ha continuat acudint al seu lloc de treball i el 32,2% ha teletrabajado. S’observa una reducció de quasi el 6% en la xifra de persones que ha acudit al seu lloc de treball respecte a les dades de la primera enquesta realitzada una setmana abans.

A més, referent al contacte social, el 10% de les persones enquestades no ha eixit del seu domicili, el 54% ho ha fet per a cobrir les seues necessitats bàsiques i només el 4% ha utilitzat transport compartit en els seus desplaçaments.

D’altra banda, els indicadors de salut es mantenen. El 15,6% de les persones enquestades ha referit haver tingut almenys un dels símptomes rellevants de la COVID-19 i el 6,8% ha indicat haver presentat almenys un dels símptomes més severs com a febre, tos i dificultat per a respirar.

En l’àmbit de les interaccions socials, el 64,4% dels positius ha confirmat haver estat en contacte amb un amic, familiar, client o pacient infectat.

La segona ronda de l’enquesta sobre la COVID-19 es va realitzar entre el 3 i el 7 d’abril i es van obtindre 17.047 respostes vàlides, 54% de les quals se situen en la Comunitat Valenciana. “La participació ciutadana aquests dies continua sent extraordinària: només entre el 7 i el 9 d’abril hem rebut més 9.000 respostes valgudes addicionals que estem ja analitzant”, indica la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià