Una dona retira l’acusació sobre la seua exparella, a qui la fiscal demana 11 anys de presó per tirar-la per la finestra

L'acusat, cinc vegades condemnat per incomplir ordes d'allunyament i una altra per maltractament, es nega a declarar

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de València ha jutjat aquest dimarts un home acusat d’anar a la casa en la qual vivia la seua exparella amb la filla de quatre anys que tots dos tenien en comú, tancar-la en la vivenda i, després d’una discussió, espentar-la per un finestral del pis, un tercer, fent que la dona caiguera pel pati interior fins a un sostre d’uralita que va esmortir el colp. Entre altres lesions, la víctima, que ha retirat l’acusació en la vista, va patir un traumatisme que li va fer perdre la consciència.

Moments abans de l’inici de la vista, el lletrat de la dona ha anunciat que aquesta havia decidit retirar l’acusació, per la qual cosa el juí s’ha celebrat únicament amb la Fiscalia com a part acusadora. La víctima demanava per a la seua exparella penes properes als 13 anys, mentre que el Ministeri Públic acusa l’home d’homicidi en grau de temptativa, violació de domicili i trencament de mesura cautelar amb les agreujants de parentiu, gènere i reincidència qualificada.

Per tot açò, la fiscal demanda una pena d’11 anys i mig de presó i prohibició a l’acusat d’entrar en el municipi de Sagunt (València), on van ocórrer els fets i resideix la dona amb la seua filla, així com aproximar-se a menys de 1.000 metres o comunicar-se per qualsevol mitjà per un temps d’11 anys.

L’home ja havia sigut condemnat, entre altres sentències, per un delicte de maltractament habitual i fins a en cinc ocasions per trencament de condemna o mesura cautelar a penes que van arribar entre totes elles dos anys de presó. A més, la dona ha explicat en la seua declaració que ja li va retirar l’acusació en un juí per amenaces, del que va resultar absolt.

En el juí, l’home s’ha limitat a no reconéixer-se culpable dels fets dels quals se li acusa i s’ha negat a contestar a les preguntes de cap de les parts.

Pel seu costat, la dona, que ha comparegut entre plors i visiblement nerviosa, ha relatat els fets descrits per la Fiscalia quasi amb total exactitud, menys el moment en el qual suposadament va ser espentada. Ha explicat que estava eixint de sa casa per a passejar als gossos quan va aparéixer la seua exparella –segons el Ministeri Públic, amb roba fosca i caputxa–, la va espentar dins de la vivenda, va agafar les seues claus i va tancar la porta perquè no poguera eixir.

LI ACUSAVA D’ANAR-SE’N AMB ALTRES HOMES

L’acusat, sobre el qual pesava un orde d’allunyament, va iniciar una discussió amb la dona, amb la filla de quatre anys de tots dos davant i sense parar de plorar, i va començar a amenaçar-la de mort, a insultar-la i a exigir-li el mòbil perquè li acusava d’anar-se’n amb altres homes.

El processat va conduir la dona cap a la cuina, on hi havia un finestral obert, i va arremetre contra ella “amb el ferm propòsit d’acabar amb la seua vida”, segons la fiscal. La dona ha dit no recordar res i que quan va despertar estava en el sòl, en la casa de l’entresòl de l’edifici, després d’haver caigut fins a un sostre d’uralita que va esmortir el colp.

L’home va baixar amb la xiqueta fins a la vivenda a la qual havia caigut la seua exparella. La xiqueta no parava de plorar perquè pensava que sa mare estava morta, segons ha relatat la pròpia dona i diverses veïnes. Una d’aquestes, en la seua declaració com a testimoni, ha assegurat que la menor li va dir que havia sigut el seu pare el qui havia espentat sa mare al buit i va afegir: “El meu papà a vegades és bo i a vegades és roín”.

ValenciàEspañol