Una sitja de cereals descobert en el jaciment de la cova dels Bruixes

El descobriment revela que la zona funcionava com a rebost de cereals dels pobladors islàmics del Poble Nou de Benitatxell

PublicitatAVL

Les excavacions arqueològiques del jaciment de la cova dels Bruixes del Poble Nou de Benitatxell continuen oferint importants troballes. Els arqueòlegs acaben de descobrir una nova sitja de cereals d’època andalusi, datada en el segle XII, en l’interior del qual han trobat gran quantitat de restes de fauna (ossos de cabra i conill) animals que formaven part de la dieta de les poblacions andaludíes que van habitar en el Tossal de l’Abiar. El nou depòsit que ha eixit a la llum confirma la potència d’esta zona com a defensa cerealística dels pobladors del Poble Nou de Benitatxell en els segles XII i XIII. De fet no es descarta que isquen a la llum molts més, ha destacat el regidor de Cultura, Manolo Segarra. També en aquesta campanya d’excavacions que dirigixen els arqueòlegs Ana Viciach i Miguel Sánchez Signes, s’han desenterrat els fonaments d’un robust mur, restes de paviment de terra xafada i el brancal d’una porta. Totes aquestes estructures podrien pertànyer a una alqueria islàmica.

Bruixes Actualitat Valenciana
Poble Nou de Benitatxell

La Cova dels Bruixes, un jaciment d’època iber romana i andalusina, de nom que delata un passat esotèric i màgic, ha registrat ocupacions des de fa 2.200 anys. S’han trobat restes íberes i andalusines. En 2001 ja es va dur a terme una intervenció arqueològica i es van trobar ceràmiques iberes pintades i sigillates importades de la Campània italiana. L’excavació del 2016, impulsada per la regidoria de Cultura, va traure a la llum una alqueria andalusina, és a dir, una agrupació familiar, generalment, de 5 o 6 cases a més de diferents construccions relacionades amb les activitats agropecuàries en què es basaria la seua economia.  Van trobar una pleta en què els pastors guardaven el bestiar en el període ibèric, romà i hispanomusulmà. I ara consoliden una nova sitja de cereals vinculada a l’alqueria andalusina.

PublicitatRovira