Una startup d’estudiants valencians llança al mercat un ganivet de pernil antitalls

Els emprenedors han destacat que no es tracta d'un ganivet amb protector, sinó d'una peça perfectament afilada i que garanteix la seguretat de l'usuari gràcies al seu sistema antiaccidents

La startup Valway, creada per estudiants valencians del Grau en Lideratge Emprenedor i Innovació, ha llançat un nou producte al mercat, el ganivet de pernil MON, dissenyat per a evitar talls en la cuina, segons ha informat Florida Universitària en un comunicat.

Després de la seua primera experiència amb la banda antiestrés per a gossos que van comercialitzar en les Falles de 2018, l’equip d’estudiants ha creat aquest nou producte destinat al món de la restauració, amb l’objectiu de rebaixar l’elevada xifra d’accidents per talls de professionals i afeccionats al tall de pernil.

L’equip d’emprenedors destaca que segons el Col·legi de Metges de Màlaga cada any es registren a Espanya una mitjana de 57.000 lesions per talls davant la mala tècnica en tallar pernil, unes xifres que se sumen al gasto per baixes laborals, que s’estimen en 15 milions d’euros.

“Després de molts mesos de treball hem creat un ganivet perniler amb un disseny únic i exclusiu per a evitar accidents i oferir una experiència de cort fàcil amb llesques precises. En MON volem simplificar el concepte de tallar pernil i fer-ho d’una manera molt més fàcil i segura perquè totes les persones puguen gaudir-ho”, destaquen des de Valway.

Els emprenedors han destacat que no es tracta d’un ganivet amb protector, sinó d’una peça perfectament afilada i que garanteix la seguretat de l’usuari gràcies al seu sistema antiaccidents.

El ganivet MON està inspirat en el mecanisme dels talladors de creïlles, un sistema que garanteix un tall professional gràcies a l’estructura i als materials altament resistents amb els quals ha sigut creat.

“Des que comencem a perfilar la idea han sigut molts els models que han passat per les nostres mans. Durant el procés contactem amb dissenyadors 3D que ens van ajudar amb el modelatge del ganivet i traiem el nostre primer prototip per a començar a provar-lo. Durant mesos hem testat el producte amb clients finals i ha tingut molt bon acolliment”, han assenyalat.

El següent pas ha sigut buscar i contactar amb empreses per a comprar el metall, fàbriques per a produir el ganivet o afiladors: “Produir MON no ha sigut un procés gens fàcil, hem provat i recorregut molts racons d’Espanya. Comencem amb la fabricació a Albacete i ara ja hem traslladat tota la producció a València. Portem ja any i mig amb el projecte estarem el pròxim mes en el mercat”, han anunciat.

Valway ja ha llançat les primeres 1.000 unitats de MON a través de la seua tenda online www.moncuchillo.com. L’equip d’emprenedors assegura que el producte arribarà a les llars la primera segona quinzena de juny. Després d’aquesta primera experiència de venda online volen col·laborar amb assecadors i introduir-ho en grans superfícies.

CatalanSpanish