Unides Podem arranca al PSOE el compromís de traure la Llei de Llibertat Sexual abans del 8M

Els seus plans s'estaven veient alterats per la negativa del Ministeri de Justícia a donar el seu vistiplau al citat avantprojecte.


La Moncloa ha confirmat que la Llei de Llibertat Sexual en la qual porta treballant la ministra d’Igualtat, Irene Montero, des de la seua arribada al Ministeri, es presentarà abans del 8 de març. Unides Podem ha aconseguit arrancar-li al PSOE este compromís per a complir amb els seus plans, que s’estaven veient alterats per la negativa del Ministeri de Justícia a donar el seu vistiplau al citat avantprojecte, segons han informat fonts de la negociació a Europa Press.

En un missatge difós per la Secretaria de Comunicació, el Govern assegura que “la llei de Llibertat Sexual té un consens total en el govern de coalició”. “És un projecte legislatiu il·lusionant, que estarà llest en els terminis previstos i enviarà un missatge clar de compromís del govern amb la igualtat de cara al 8 de març”, asseguren.

Esta llei, que inclou una reforma del codi penal per a revisar el consentiment en els delictes sexuals, el conegut com ‘si és sí’, ha sigut objectiu d’un nou conflicte intern dins del govern de coalició.

CatalanSpanish