Unides Podem reclama al Consell la modificació del reglament d’espectacles taurins

Pilar Lima: “Set morts en el que va d'any 2019 en espectacles populars situa enguany com el de més morts i ferit des de 2015”.

Unides Podemos sol·licita al Consell la modificació del reglament de bous i espectacles populars per a garantir una major seguretat per als assistents, adequant a més la normativa a la nova Llei de drets i garanties de la Infància i l’Adolescència, que exigeix que en aquest tipus d’espectacles no puguen participar els menors de 18 anys.

La diputada d’Unides Podemos Pilar Lima ha registrat una pregunta al Consell per a iniciar el tràmit de reforma del reglament d’espectacles taurins, “amb la premissa fonamental de garantir la seguretat i evitar el gran nombre de morts, més que en la resta de l’Estat junt, de la nostra comunitat Autònoma”.

En paraules de Lima “hem d’avançar cap a una reglamentació que prioritze la seguretat, protegisca als i les menors i garantisca el benestar dels animals. Des de Unides Podem entenem, igual que una majoria social, que aquest tipus d’espectacles han d’anar desapareixent, però mentrestant, almenys entenem que s’ha de garantir la seguretat de les persones i la protecció dels menors”.

Podem, en la legislatura passada ja va proposar la modificació d’aquests reglaments entenent la necessitat d’acotament del recinte del festeig amb nombre limitat de participants, prohibició de participació a menors de 18 i majors de 65 anys, en els festejos de embolat de bous amb foc, únicament emboladors professionals i, acreditats els coneixements en la matèria, degudament registrats i augmentar i garantir la presència de les Forces i Cossos de Seguretat, de principi a fi del festeig, perquè els anomenats col·laboradors voluntaris (actualment, en número mínim de 10 i identificats amb braçalet, segons la normativa), no garanteixen ni tenen facultats per a retindre als que participen sense complir els requisits. De fet, són més els pobles on ni tan sols hi ha policia local o guàrdia civil.

CatalanSpanish