22 C
Valencia

Unió de Llauradors i Compromís van a una pel pagament de les ajudes europees

- Publicitat -AVL

Si fins fa poc es deia que l’agricultor està sempre mirant al cel -un gastat tòpic per expressar que les collites depenen de l’oratge-, ara la seua mirada està clavada a la política perquè són entitats con la Unió Europea les que determinen el seu futur. Concretament, el retard que estan patint en el pagament de les ajudes de la PAC (Política Agrària Comuna) té en un ‘ai’ al sector.
Aquest ha estat el principal, però no l’únic assumpte que s’ha abordat en la reunió que han mantingut representants de la Unió de Llauradors i del grup Compromís de la Diputació de Castelló.
Cal recordar que els agricultors i ramaders beneficiaris (uns 82.000 a la Comunitat Valenciana) solien percebre a l’octubre el 50 per cent de les ajudes que els corresponien de la Unió Europea, i la resta, al desembre. Enguany, aquest percentatge havia augmentat fins al 75 per cent però “no han cobrat tots, amb el consegüent perjudici”, ha destacat Ramón Mampel, secretari general de la Unió. Segons Mampel, “si la Conselleria, que és l’organisme que canalitza les subvencions, anunciara una data de pagament, seria de gran ajuda per poder seguir treballant”.

Precisament, aquesta primera presa de contacte ha servit perquè el portaveu de Compromís es comprometa a realitzar les gestions oportunes perquè la Conselleria d’Agricultura concrete la data del pagament “que és vital per al sector, especialment per a la ramaderia, ja que està concentrada a Castelló”, ha subratllat Xavier Trenco.
El secretari general de la Unió; el seu secretari tècnic, Joanma Mesado, i Francis Ferreres, responsable tècnic del sector ramader, han coincidir a afirmar que des de la Conselleria s’ha fet un gran esforç per pagar “en la data acostumada”. En aquest sentit, Mesado ha explicat que el període de pagament legal està establert fins al 30 de juny de 2016, “per tant, no estem parlant de cap il·legalitat sinó del fet que els beneficiaris de la PAC estaven acostumats a cobrar un avançament amb el que anaven funcionant i que era una garantia a l’hora de sol·licitar préstecs als bancs”. Aquest any no ha estat així.

Xavier Trenco i els responsables de la Unió han abordat també altres qüestions com les necessitats dels pobles de l’interior de la província en els quals “s’ha de dur a terme una política activa per incentivar l’ocupació en el camp i la ramaderia”. “Si no volem que els municipis de les zones rurals desapareguen, caldrà potenciar els sectors tradicionals que són els que els mantenen vius”, ha conclós el diputat de Compromís.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià