La Unió de Llauradors revela que a Sud-àfrica es poden utilitzar 62 matèries actives de pesticides prohibides a la UE

L'organització demana que s'aposte per comprar els productes més pròxims perquè garanteixen els estàndards més exigents de qualitat, sostenibilitat, seguretat i respecte mediambiental

La Unió de Llauradors ha elaborat un estudi que revela que de 305 matèries actives que poden ser utilitzades en els cítrics a Sud-àfrica, 62 d’elles estan prohibides a la Unió Europea, de les quals dues estan considerades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “altament perilloses” i tres “extremadament perilloses”. Carlos Peris, secretari general d’esta organització, ha assegurat  que llançaran un missatge positiu “a favor dels productes valencians per a fer front a esta situació que no compleix amb els requisits fitosanitaris”.

Segons ha explicat Peris, “l’ús d’eixes matèries actives permet als sud-africans ser més competitius”, però també ha recalcat que si estan prohibides serà perquè no són segures. Per part seua, Fernando Moner, president de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), ha demanat “consumir el producte local per a reduir riscos” i per a garantir “els estàndards més exigents de qualitat, sostenibilitat, seguretat i respecte mediambiental“.

Durant esta intervenció, les dos organitzacions han reclamat que les duanes i els ports de la UE “siguen més estrictes” i que facen “més inspeccions per a evitar plagues i malalties que poden portar certs productes”. “A la Unió Europea hi ha fronteres massa laxes, en les quals no s’exigeix el mateix que en el Port de València”, ha assegurat Moner. Així mateix, Peris també ha assenyalat que és necessari “un correcte etiquetatge per a diferenciar els productes locals dels d’altres països”.

 

 

Publicitat