La Unió de Llauradors es manifesta a València per a reclamar solucions i defensar el camp

El sindicat demana que la diversificació de l'economia passe per l'agricultura

La Unió de Llauradors ha convocat este matí a centenars d’agricultors i ramaders de tota la Comunitat Valenciana per a protestar davant la Delegació del Govern espanyol a València amb l’objectiu de reclamar mesures estatals “urgents” per a salvar el camp valencià. A les 10 del matí s’han reunit en el Parterre, on han oferit un esmorzar popular amb productes de la terra, i després han iniciat una marxa fins a la Delegació del Govern al carrer Colón.

El secretari general de La Unió, Carles Peris, ha entregat un document al delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, en què es recollien totes les demandes dels agricultors i ramaders, mentre estos cridaven al carrer “molta corbata i molt poca vergonya”, “menys reunions i més collons” i “som la mascletà del camp”, entre altres crits.

Cap administració ha donat solucions, portem 20 anys amb administracions que no creuen en nosaltres. Volem que la diversificació de l’economia passe per l’agricultura“, ha explicat Peris, qui també ha assenyalat que necessiten “governs valents i administracions valentes que activen les polítiques que donen solucions al camp i al model valencià”.

La principal demanda que La Unió ha traslladat a Fulgencio ha sigut la de renegociar tots els tractats internacionals amb incidència en el sector agrari per a establir mesures de reciprocitat real en matèria laboral, mediambiental i fitosanitària. Mentrestant, fins que això siga una realitat, demanen la suspensió de les importacions d’eixos països. Així mateix, també s’han demanat ajudes als professionals del camp en moments de crisis i una regulació específica contra la venda a pèrdues.

CatalanSpanish