1:02 am - Friday, 14 August 2020

LA UNIÓ de Llauradors proposa que les indemnitzacions siguen més grans

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La normativa europea sobre aquest tema estableix l’obligació, per a les parcel·les de la zona demarcada com a afectada, d’estar cinc anys sense poder cultivar la parcel·la. En conseqüència, la indemnització hauria de ser contemplada “com una expropiació amb ocupació temporal de la parcel·la, ja que el titular deixarà de tindre el ple domini de la propietat a causa de l’interès general perquè no estenga el bacteri”, assegura LA UNIÓ en la seua proposta.

D’aquesta forma, l’Administració ocuparà la parcel·la durant aquest període i als cinc anys tornarà a les mans del seu titular si es demostra que està lliure de Xylella. Per tant, si no s’arriba a un acord entre l’Administració i el propietari de la parcel·la afectada seria, segons el plantejament de LA UNIÓ, el Jurat d’Expropiació Provincial qui determine la indemnització a percebre, en funció dels conceptes contemplats en les normatives d’aplicació.

No obstant això, en la petició de LA UNIÓ, hi ha una important novetat respecte als processos expropiatoris. De forma excepcional sol·licita que el pagament de les indemnitzacions es realitze anualment -i no d’una sola vegada com en les expropiacions-, a través d’un percentatge del 20% en cadascun dels cinc anys d’ocupació temporal. Aquesta demanda de LA UNIÓ serveix “per a evitar especulació davant possibles infestacions voluntàries a fi de cobrar la indemnització en un únic pagament”.

LA UNIÓ creu que si les indemnitzacions s’efectuen com si fóra una expropiació del terreny es resolen diverses coses alhora. D’una banda, s’eviten valoracions subjectives d’un mateix fet; per una altra les parts se sotmeten, si fóra el cas, a la imparcialitat d’un òrgan de l’Administració legitimat per a desenvolupar aquestes funcions.

Un altre dels aspectes que ressalta LA UNIÓ d’aquest sistema d’indemnitzacions és que s’obté una taxació equànime que té en compte el greuge que li pot comportar a un titular d’una d’explotació agrària estar afectat per la Xylella i perdre el ple domini de la seua propietat

També s’aconseguiria, segons el parer d’aquesta Organització Professional Agrària, la ràpida informació per part dels afectats a l’Administració davant qualsevol brot, en tenir assegurada una indemnització ajustada a la realitat de la seua parcel·la. A més, els conceptes que incorporaria aquest sistema s’adeqüen a conceptes fiscals que són necessaris per a no castigar així doblement a l’afectat.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Benicàssim compleix amb les mesures de seguretat a les platges

L'aforament en les cinc platges no ha arribat a l'aforament, segons dades del dron.

La província d’Alacant suma 84 nous positius en coronavirus

A més, s'han detectat dos nous brots de coronavirus: un en Torrevieja amb 3 casos i un altre al Pinós amb altres 3. Tots dos d'origen social.

Sanitat informa d’un brot de coronavirus a una empresa de Paterna

La Conselleria informa que en este nou brot hi ha almenys 3 persones infectades.

Sanitat declara un nou brot de coronavirus a Burjassot amb almenys 11 casos

Sanitat confirma en este cas que els 11 casos tenen en comú una reunió social.

Sanitat confirma un brot de coronavirus a Sagunt

La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l'última jornada.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià