06:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Unió de Periodistes Valencians demana a la CVMC igualtat d’oportunitats en l’accés a “à.”

La Unió de Periodistes Valencians va reunir-se ahir amb una representació del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), després de la petició de reunió per a tractar el barem de la borsa provisional de periodistes de la futura radiotelevisió pública valenciana ‘à.’.

Com a associació majoritària de professionals de la informació en el territori valencià, la Unió de Periodistes Valencians ha reiterat al Consell Rector la seua disconformitat amb un barem que, tal  com ha reconegut l’organisme esmentat, ja s’ha pactat amb els principals sindicats. De la mateixa manera, el Consell Rector admet que aquesta negociació està tancada. Tot i reconéixer la legitimitat de les organitzacions sindicals per a negociar amb la CVMC aquesta qüestió, la Unió de Periodistes ha expressat el seu malestar per no haver sigut escoltada prèviament.

En aquest sentit, la Unió de Periodistes ha expressat els seus dubtes sobre un barem que en la pràctica implica una restricció al dret de tots els professionals d’accedir a un lloc de treball públic en condicions d’igualtat.

S’ha de recordar que en 2015 la Unió de Periodistes Valencians va aprovar en la seua assemblea de socis un document titulat ‘Un model per a la comunicació audiovisual valenciana’, on ja es contemplava la necessitat de respectar els drets dels extreballadors de l’antiga RTVV en l’obertura d’un nou ens. Per tant, en aquesta primera borsa temporal cal valorar el mèrit d’haver superat un procés selectiu i l’experiència en l’antiga RTVV, però aquesta preferència dels extreballadors de RTVV, que comparteix la Unió de Periodistes, no ha de suposar al mateix temps una valoració insuficient de l’experiència en altres mitjans de comunicació. Per aquest motiu, s’ha demanat al Consell Rector una millora d’aquesta valoració per a la resta de professionals.

L’Executiva de la Unió de Periodistes Valencians ha convocat per al 10 de juny una assemblea extraordinària on tots els socis i sòcies podran debatre i decidir sobre una possible impugnació del barem.

Últimas noticias

Contenido relacionado