21:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Unitat Domiciliària Pediàtrica de la Fe amenitza els tractaments dels pacients amb la ‘Bomba Viatgera’

La Unitat Domiciliària Pediàtrica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha engegat una iniciativa, denominada ‘Bomba Viatgera’, amb la finalitat de transformar l’administració de quimioteràpia en el domicili del xiquet o xiqueta en alguna cosa lúdic i atractiu, decorant les eines que es traslladen des de l’hospital fins a la llar del pacient.

El projecte està compost per dos fongues per a bombes de perfusión de quimioteràpia amb dissenys colorits i divertits, a més, d’emoticones que avaluen l’estat d’estat d’ànim per als degotadors. Aquest material didàctic es troba realitzat en goma eva i es transporta en una maleta decorada, també, amb forma de casa i fabricada en fusta.

Durant 2015, la Unitat Domiciliària Pediàtrica de l’Hospital La Fe ha dut a terme 1.232 visites a pacients infantils i ha atès a al voltant de 100 xiquets i xiquetes, alguns dels quals s’han pogut beneficiar de l’administració de quimioteràpia a casa entre molts altres recursos que s’ofereixen en la cartera de serveis d’aquesta unitat.

Segons, Loles Dasí, auxiliar d’infermeria de la Unitat Domiciliària Pediàtrica i coordinadora d’aquesta iniciativa, “en utilitzar teràpies alternatives com el joc i les manualitats a l’hora d’administrar els tractaments, s’aconsegueix minimitzar la adversión al mateix i ajuda a establir vincles humans entre el personal sanitari i el pacient infantil”.

També ha assenyalat que la idea va sorgir davant “els canvis produïts en els últims anys en la forma d’administració de la medicació, els canvis en els protocols de tractament i la major supervivència en pacients oncològics pediàtrics que ha suscitat que l’administració de quimioteràpia haja suposat un alt percentatge de l’activitat total en la unitat d’atenció domiciliària oncològica infantil”.

Unitat Domiciliària Pediàtrica Hospital La

Fe L’Hospital La Fe compta amb el servei d’Unitat d’Hospitalització a domicili per a pacients que requereixen d’una atenció integral en diferents moments de la seua patologia des de la seua llar.

Des de 1997, aquest centre sanitari, a iniciativa del Servei d’Oncologia Pediàtrica va engegar el programa d’Assistència Domiciliària Integral al Xiquet Oncològic (ADINO), ampliant-se en 2013 amb el programa d’Assistència Domiciliària Integral al Pacient Pediàtric i Neonatal (ADIPEN).

En concret, des de l’especialitat d’oncologia pediàtrica, els avanços en recerca han permès que en l’actualitat el càncer infantil siga potencialment curable fins a en 70-80% dels casos. No obstant açò, l’elevat nombre d’ingressos hospitalaris i la durada d’aquests suposa una ruptura amb la vida quotidiana tant per a la unitat familiar com per al propi pacient. Per aquest motiu, l’hospitalització a domicili es presenta com una alternativa capaç de minorar els problemes derivats d’aquesta estada perllongada sense minvament en la qualitat assistencial, tot açò mitjançant el trasllat al domicili del pacient dels mitjans humans i la tecnologia de l’Hospital La Fe.

En aquest sentit, els resultats del programa ADINO “són molt satisfactoris fins avui, basats en gran part en la formació especialitzada del personal sanitari que integra l’equip assistencial, format per professionals en medicina, infermeria i auxiliar d’infermeria, en el terreny de l’oncologia pediàtrica i més concretament en l’hospitalització a domicili”, segons Mara Andrés, una de les metgesses responsables d’aquest programa.

Des de 1997, s’han pogut beneficiar d’aquest servei tots els pacients infantils diagnosticats amb càncer que han passat per l’Hospital La Fe, però, especialment, ha sigut rellevant en determinades situacions clíniques, com en els moments inicials del tractament de la leucèmia (fase d’inducció), postransplante immediat, complicacions lleus atribuïbles a toxicitat per quimio-radioteràpia, docència de pares en cures de catèters venosos centrals i, de forma molt particular, en les cures pal·liatiu-terminals d’aquells pacients sense opcions curativas.

Últimas noticias

Contenido relacionado