26 C
Valencia

La Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del General rep una acreditació d’Excel·lència

- Publicitat -AVL

La Unitat Multidisciplinària de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses de l’Hospital General de València, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha rebut l’acreditació d’excel·lència de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

Aquesta unitat està coordinada per Estel Fernández, cap del servei de Pneumologia, i Gustavo Juan, cap de secció de Pneumologia, que han expressat la seua satisfacció per haver aconseguit aquesta acreditació com a Unitat Multidisciplinària d’Alta Complexitat, amb categoria d’excel·lent.

Aquest nivell de màxima acreditació ha sigut concedit solament a 8 hospitals de les quasi 50 acreditacions sol·licitades a SEPAR des de tota la geografia espanyola, i a la Comunitat Valenciana s’ha atorgat a l’Hospital General de València.

Les malalties pulmonars intersticials difuses constitueixen un grup molt heterogeni d’afeccions o trastorns inflamatoris de les vies aèries que tenen manifestacions clíniques, radiològiques i funcionals comunes.

A Espanya la seua incidència s’estima en 7.6 casos per cada 100.000 habitants, i la més freqüent és la fibrosi pulmonar idiopàtica. “Aquesta és una malaltia devastadora que, fins a la recent arribada de fàrmacs antifibròtics, comptava amb una supervivència estimada de 3 a 5 anys, molt inferior a la majoria dels tumors malignes tractables actualment”, explica Fernández.

La majoria d’aquestes malalties poden enquadrar-se en el conjunt de malalties pulmonars rares a causa de la seua baixa incidència, “encara que aquestes xifres podrien estar infraestimadas”, assenyala la cap de Pneumologia, que posa l’accent que el diagnòstic definitiu en moltes ocasions és difícil, havent d’integrar-se de forma sistemàtica les dades clíniques, radiològics i anatomopatològics.

És a dir, que per a un correcte diagnòstic es requereix un equip multidisciplinari compost per pneumòlegs, radiòlegs i patòlegs amb experiència en l’estudi d’aquestes malalties, tal com recomanen les guies clíniques internacionals i nacionals més recents.

Per la seua banda, Gustavo Juan afig que la possibilitat de comptar amb nous recursos terapèutics per a aquestes malalties fa encara més imprescindible el diagnòstic de certesa i en fases primerenques, així com un correcte seguiment.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià