Universitaris se sotmeten a proves PCR per un brot detectat a la Politècnica de València

Universitaris s'estan sotmetent a proves PCR per a determinar si són positius o no en Covid-19 després del brot detectat a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Universitaris s’estan sotmetent a proves PCR per a determinar si són positius o no en Covid-19 després del brot detectat a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Els responsables de la institució acadèmica esperen tindre els resultats en el termini més breu possible per a “comptar amb la informació” i continuar aplicant mesures de contenció si és necessari.

Així ho ha asseverat el vicerector d’Alumnat de la UPV, José Luis Cueto, que ha valorat la “disponibilitat” de la comunitat universitària a fer-se les proves i ha recalcat la importància de “combinar les mesures decretades per Sanitat amb la responsabilitat personal”.

El vicerector ha explicat que la incidència es remunta a la cap de setmana passat, quan un estudiant del Grau de Biotecnologia de l’Escola d’Agrònoms es va posar en contacte amb el referent Covid -“cada escola i cada facultat té un per a gestionar estes situacions”, ha recordat Cueto- i li va notificar que era positiu en coronavirus.

“Immediatament, s’activa el rastreig i els nostres serveis mèdics en total sintonia amb Salut Pública comencen amb el protocol. Dels contactes estrets d’este cas ixen 23 estudiants que també són positius”.

A més, fa dos dies apareixen altres quatre estudiants, residents del Col·legi Major Galileu Galilei, amb símptomes i, finalment, contagiats, per la qual cosa comença també el protocol de rastreig. “En aqueixa part es veu que pot haver-hi contactes de l’altre positiu que puguen haver estat junts, amb la qual cosa comença a configurar un escenari on cal fer una sèrie de proves”.

Festa no autoritzada

Segons es veu en un vídeo difós per À Punt, a la terrassa del Col·legi Major es va celebrar una festa no autoritzada en la qual els joves no mantenien distància de seguretat ni portaven mascareta

Sobre este tema, José Luis Cueto ha comentat que el Col·legi Major -on s’han aplicat mesures de confinament per a evitar que possibles asimptomàtics propaguen contagis- és de gestió privada, encara que està “geogràficament al campus” de la universitat pública. Al voltant d’uns 600 residents són alumnes de la UPV, encara que no tots els usuaris, ha postil·lat.

Així les coses, s’ha personat al campus personal de Salut Pública que, al costat dels serveis mèdics de l’entitat educativa, estan realitzant les proves “per a verificar que els contactes estrets són o no positius”.

CatalanSpanish