martes, 19 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Universitat de València celebra els 25 anys d’estudis d’Enginyeria com el millor centre valencià d’ensenyament superior

La Universitat de València celebra aquest curs 2018-2019 els seus 25 anys d’estudis d’Enginyeria. L’efemèride coincideix amb el reconeixement de la institució com a millor centre valencià en Enginyeria i Tecnologia al rànquing Times Higher Education (THE), matèria on la UV se situa en la posició 301-400 a nivell mundial, i en el rang 76-100 del THE Europe Teaching Ranking.

El Times Higher Education, rànquing de reconegut prestigi, mesura la qualitat de l’ensenyament, la recerca, les citacions, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos de la indústria derivats de l’activitat universitària. El reconeixement internacional a la tasca docent i investigadora desenvolupada a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), al Campus de Burjassot-Paterna, situa la institució en el primer terç mundial, juntament amb la Universitat d’Alacant, i en la posició 5-10 entre les universitats espanyoles per a les disciplines vinculades amb l’Enginyeria i la Tecnologia.

Aquest reconeixement confirma l’evolució ascendent de la Universitat de València en les disciplines tecnològiques, com mostren els resultats obtinguts en altres rànquings. Així, en l’Academic Rànquing of World Universities (ARWU) per matèries de 2018, la Universitat de València ocupa la posició 1-4 d’Espanya en Ciència Energètica i Enginyeria, i figura al rang 151-200 del món. Pel que fa a Enginyeria Elèctrica i Electrònica, la Universitat és la primera valenciana i es troba en la posició 5-9 d’Espanya. En estes dues matèries figura al rang 201-300 del món.

La Universitat de València també destaca en l’U-ranking, que situa totes les titulacions de Grau en Enginyeria de la Universitat de València en la primera posició a la Comunitat Valenciana, o al Rànquing Universitat-Empresa de la Fundació Everis d’ocupabilitat de l’estudiantat recentment titulat, que en la seua tercera edició qualifica la Universitat de València com la millor valorada d’Espanya per les empreses en l’àmbit de les titulacions científiques i d’enginyeria.

Amb l’objectiu de continuar aportant valor al currículum de l’estudiantat, la Universitat va completar durant el 2018 el procés d’avaluació de tots els seus graus d’enginyeria per a l’obtenció dels segells de qualitat internacional EUR-ACE® (Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació i Enginyeria Electrònica Industrial) i EURO-INF (Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia).

La Universitat de València és, a més, capdavantera en la promoció de la vocació i el talent femení cap a les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, a través d’un ampli conjunt d’activitats i iniciatives que afavoreixen la presència de les dones en l’àmbit acadèmic i professional. A aquest respecte, l’ETSE-UV se situa entre els centres amb major percentatge de dones i amb el major creixement entre les universitats públiques espanyoles i al 2018 va rebre el Premi equit@t a la promoció de l’equitat de gènere atorgat per la Universitat Oberta de Catalunya.

Investigació pionera des de 1949

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria és el fruit d’una llarga història i experiència a la Universitat de València en els àmbits de l’Enginyeria Química, l’Electrònica i la Informàtica. No debades, la investigació pionera de la Universitat de València en aquests camps de caire cientificotècnic es remunta a l’any 1949. En aquest curs es celebren 25 anys de la implantació dels estudis amb denominació d’enginyeria a la Universitat de València, després de la reforma dels Plans d’Estudis de 1993.

Actualment, l’oferta formativa de Graus i Màsters en els camps de les enginyeries Informàtica i Multimèdia, de Telecomunicació i Industrials s’ha vist ampliada amb els nous estudis en Ciència de Dades, tant a nivell de Grau com de Màster, per tal de cobrir les necessitats de formació d’especialistes en aquest camp.

L’escola també ofereix formació investigadora a través dels programes de doctorat adscrits als departaments d’Informàtica, Enginyeria Electrònica i Enginyeria Química i que s’arrela amb la intensa activitat investigadora dels grups d’investigació consolidats de l’ETSE-UV i d’altres estructures de recerca i transferència com ara l’Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) o el Laboratori de Processament d’Imatges (IPL), entre altres. La transferència cap als sectors productius es també molt rellevant a l’ETSE-UV amb la signatura de Càtedres Institucionals i convenis de col·laboració amb empreses i institucions públiques.

Últimas noticias

Contenido relacionado