La Universitat Estacional d’Ayora ajorna la seua celebració per un brot de Covid-19 en la localitat

La Universitat Estacional d'Ayora, que tenia prevista la seua celebració demà dijous, ajorna la seua celebració per un brot de Covid-19 en la localitat.

La Universitat Estacional d’Ayora, que tenia prevista la seua celebració demà dijous, ajorna la seua celebració per un brot de Covid-19 en la localitat. La que és la primera edició d’esta Universitat Estacional es desenvoluparà en modalitat en línia, en una data pendent de confirmar, per a debatre sobre ‘La cultura de la mel: passat, present i futur’.

Les Universitats Estacionals són una iniciativa de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i organitzada amb els ajuntaments, amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular.

L’objectiu de les Universitats Estacionals -que ja són presents en totes les comarques, tant de l’interior com del litoral- és promoure la difusió del coneixement i el debat entorn d’un tema monogràfic vinculat a la singularitat de cada territori, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura, sota la coordinació d’un especialista en la matèria.

En este excepcional any 2020 s’ha aconseguit mantenir el repte inicial de celebrar 20 Universitats Estacionals -denominació que fa referència a la seua celebració en una de les quatre estacions de l’any-, malgrat les restriccions i dificultats generades per la covid-19, que ha provocat que quasi totes s’hi hagen concentrat a la tardor, en celebrar les seues sessions en tan sols dos mesos, entre mediats d’octubre i mediats de desembre. Per primera vegada enguany, a més, les Universitats Estacionals s’han agrupat entorn de quatre àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’; ‘Innovació Territorial’; ‘Educació i Benestar Social’; i ‘Biodiversitat i Paisatge’.

Les jornades, gratuïtes i obertes al públic en general, se celebren enguany complint totes les mesures de seguretat anti-COVID i amb la particularitat que tenen un caràcter semipresencial, precisament per les limitacions imposades per la crisi sanitària el que, lluny de constituir un obstacle, s’ha convertit en una oportunitat, en oferir l’alternativa d’assistència de manera telemàtica, seguint les sessions en temps real, a través d’un enllaç (mediauniweb.uv.es/universitatestacional). La UV facilita les inscripcions a través de la web (http://projeccio.uv.es) i proporcionarà el corresponent certificat d’assistència per als qui ho facen tant de manera presencial com en línia.

CatalàEspañol